Állatvédelemért felelős megbízottat nevezett ki a főpolgármester – állatvédelmi kerekasztal

Állatvédelemért felelős főpolgármesteri megbízottnak nevezte ki Szabó Rebeka zuglói alpolgármestert Karácsony Gergely főpolgármester.

A Főpolgármesteri Hivatalban több hónapos előkészítő munka zajlott az állatvédelemmel kapcsolatban, és ez a folyamat most új lendületet kap.

Elkezdődik a kampányban beharangozott állatvédelmi charta pontjainak megvalósítása

Karácsony Gergely: “Örülök, hogy újra együtt dolgozhatok Rebekával, akinél alkalmasabb embert nem is találhattunk volna, hiszen évek óta elkötelezett szószólója az állatvédelemnek. A megbízást társadalmi munkában látja majd el, zuglói alpolgármesteri feladatai mellett.”

A főváros vezetőségének kiemelten fontos téma az állatvédelem, ezért a charta első pontja egy felelős főpolgármesteri megbízott, “ombudsman” kinevezése volt, amely most teljesült.

 

Már folynak az egyeztetések egy kedvezményes ivartalanítási program indításáról, valamint

Ősszel összehívják az állatvédelmi civil kerekasztalt is

https://www.facebook.com/karacsonygergely/photos/a.266672553365598/3559753100724177

Szabó Rebeka

1996-ban érettségizett az ELTE Radnóti Miklós Gyakorlógimnáziumában, majd felvették az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Kar (ELTE TTK) biológia szakára, ahol evolúcióbiológiaökológia és szisztematika szakirányú képzésben vett részt. 2001-ben szerzett biológusdiplomát. Ezt követően az ENSZ Mezőgazdasági és Élelmezési Világszervezete megbízásából metaadatbázist épített a közép-kelet-európai megbízottként. 2002 áprilisában az MTA Ökológiai és Botanikai Kutatóintézet (ÖBKI) ökológiai restaurációs kutatócsoportjához került, ahol korábban a szakdolgozati munkáját is végezte. 2002-ben felvették az ELTE TTK Biológia Doktori Iskolájába, ahol 2005-ben szerzett abszolutóriumot. Ebben az időszakban kurzusokat tartott növényrendszertanból. Ezt követően visszatért az ÖBKI-be tudományos segédmunkatársi beosztásban. Itt gyakorlati természetvédelmi kutatásokkal kezdett el foglalkozni. Tagja a Magyar Biológiai Társaságnak és a Nemzetközi Konzervációbiológiai Társaságnak.

2008-ban a Lehet Más a Politika társadalmi kezdeményezés egyik résztvevője, majd alapító tagja volt az ebből kialakult megegyező nevű pártnak, ahol megválasztották a pártot irányító országos választmány egyik tagjává. Utóbbi tisztségét 2010 júniusáig töltötte be. A 2010. évi országgyűlési választáson a párt országos listájáról szerzett mandátumot. (Emellett a párt Bács-Kiskun megyei területi listájának tagja volt.) Az Országgyűlésben a Mezőgazdasági bizottságnak tagja, illetve a bizottság megújuló energiával foglalkozó albizottságának elnöke lett. A 2010-es önkormányzati választáson egyéni jelöltként indult Zuglóban.

2013-ban 7 másik képviselővel együtt kilépett az LMP frakciójából és alapító tagja lett a Párbeszéd Magyarországért pártnak. Olvasható a Wikipédián

Jelenleg Zugló alpolgármestere.

állatvédelemért

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük