Horror Sajóládon – Ne tűrjük az állatkínzást!

Egyre több és több állatkínzás kerül napvilágra. Szinte nem műlik el nap, hogy egy újabb szörnyű esetről ne értesülnénk magunk is. Az embernek forog a gyomra, amikor ezeknek a megkínzott állatoknak a fotóit nézi, és akkor még nem szóltunk a tehetetlen dühről, ami minden rendes embert feszít. Nem tehetjük meg azonban, hogy nem tájékoztatunk valamiről, ami egyre inkább elharapózik.

A Miskolci Rendőrkapitányság állatkínzás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást egy 25 éves sajóládi férfival szemben

A járőrök 2018. december 16-án délelőtt Sajóládon, a Móra Ferenc utcában egy bántalmazott és láthatóan méltatlan körülmények között tartott kiskutyát találtak. Az eb nyakában egy másfél méter hosszúságú lánc lógott, ami már benőtt a nyakába. A rendőrök egy miskolci állatsegítő alapítvány munkatársainak adták át a kistestű állatot, akik gondoskodtak az egészségügyi ellátásáról és további elhelyezéséről. A rendőrök azonosították a kutya tulajdonosát és gyanúsítottként hallgatták ki.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Miskolci Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat átadta az ügyészségnek.

Czabán Bernadett, a Szent István Egyetemen végzett okleveles kynologus, szakdolgozatában átfogó elemzést végzett az állatkínzás bűncselekményekről Magyarországon 2004-2011 időszakra vonatkozóan. A több hónapos kutatómunka eredménye átfogó képet ad a vizsgált időszakban (2011.) az állatkínzás bűncselekmények helyzetéről Magyarországon. Ilyen jellegű kutatásra még nem volt példa Magyarországon, a ez az első eset, hogy átfogó, tényszerű képet kapunk a témáról. (Forrás)

Ha ön környezetében állatkínzást tapasztal, azonnal hívja a rendőrséget, vagy bármelyik állatvédő szervezetet!

Néhány hasonló eset a közelmúltból:

Lincshangulat Újlipótvárosban!

Éheztetéses állatkínzás? – Embertelen kísérlet állatokkal, élesben

Ügyészség előtt az állatkínzás

Reggeli horror csak felnőtteknek!!!! – Siratóének a spanyol agarak halálára

Csak erős idegzetű, 18 éven felülieknek! Tűzijátékot tettek egy kutya szájába és meggyújtották a kanócát….

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük