A festett hajú, mézes-mázas, tömegmámoros Kerényi Imre újból felbukkant. A 70-es évek aczéli kegyence minden rendszert meglovagolva jutott el addig, hogy a különböző kormányok jól fizetett lakája legyen.
[mnky_ads id=”10551″]

Mindenféle szerepben kipróbálta már magát.

Azt hiszem, sosem volt számára semmilyen tabu vagy erkölcsi gát, ha köpönyegforgatónak kellett lenni. Jól fizették és fizetik érte. Bármikor képes belerúgni az aktuális gyengébe, sápot húzni mások tisztességéből, hergelni a népet. Kártékony és botrányos.
[mnky_ads id=”10552″]
A Fidesz -nagyon okosan – háttérbe tolta egy időre. Fogalmam sincs, miért épp most, a választások előtt jut újból szerephez Kerényi.

- Hirdetés -

A vörösberényi gyerektábor (250ezer/ 1 gyerek/ 1 turnus) ugyanis kétségtelenül az úrimuri hozadéka, tükre a gőgös, pökhendi kivagyiságnak. De tükre Kerényinek is.

Az ellenzéknek a Kerényi-félék cselekedetei is muníciót adhattak volna az elmúlt nyolc évben. Azonban tudatos, szorgalmas, hiteles, következetes és kitartó munka hiányában, többnyire csak saját vélt privilégiumaikat foggal-körömmel védő politikai pártok vagy csak pártocskák voltak és maradtak.
Fogalmazhatnék úgy is, hogy a pártegók kitakarták a nép vágyait. Kevés az a párt, ahol egyszerre zajlott közösségépítés, programalkotás, és tudatos, naprakész, politikai szerepvállalás. Hogy ezért mekkora árat kell majd fizetni, április 8-án kiderül.

Az is, hogy kinek kell.

Mindenesetre még nem tudom, hogy a Fidesz magabiztosságát jelzi-e, hogy Kerényi egy ilyen arcpirító táborral villoghat, vagy pusztán hiba csúszott a fideszes gépezetbe, hogy ez kiderülhetett.
Az ellenzék felelősége, hogy az elkövetkező bő két hónap alatt honnan, miből, kikből kovácsol erőt, hogy képes-e a Fidesz hibáit a maga javára fordítani.

És hogy ez egy irdatlanul nehéz feladat, abban az is benne van, hogy a Fidesz az ellenzék szinte összes hibájából hasznot húzott regnálása alatt. A legkisebb szálkából is gerenda lett. Irgalmatlanul.
Elkerényiesedő haza…

“Színház az egész világ.”

[mnky_ads id=”10553″]

Elég szomorú ország az, ahol a boldogulás kulcsa bármilyen párttagság…

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét