El tetszettek számolni magukat az uraknak? – Bezártak két „kormányablakot”

A nagy dübörgés közepette – úgy tűnik – elszámolták magukat azok, akik feltételezték, hogy a közszolgák – na nem az „arisztokrácia” akik a parlamentben ülnek, meg a felső vezetésben – nem törik magukat, hogy minimális fizetés ellenében üljenek mosolyogva egy kormányablak pultja mögött.

Karbantartás, mi?

A Keleti és a Nyugati pályaudvaron is tavaly adtak át egy-egy kormányablakot, amelyeket most, alig egy évvel később bezártak. Hivatalosan garanciális javítások és karbantartási munkálatok zajlanak. Mégis úgy tűnik, mindez épp kapóra jön a közszférát jelenleg sújtó munkaerőhiány elkendőzésére. Ebben a helyzetben az állampolgár és az ügyintéző is rosszul jár, mert a közeli Andrássy úti kormányablak vészes túlterheltséggel küzd – írta az index.hu.

Az a bibi, hogy ezeknek a munkálatoknak nincs nyoma, senki nem fúr-farag a helységekben, konganak az ürességtől. Nem úgy a még üzemelő egységek. Van, ahol annyi a „kedves delikvens”, hogy a sorszámosztó gépre kitették a feliratot:

AZ ÜGYINTÉZÉSRE VÁRÓK RENDKÍVÜL MAGAS SZÁMA MIATT SZEMÉLYI OKMÁNY ÜGYINTÉZÉS ESETÉN A SORSZÁMKIADÁS ÁTMENETILEG SZÜNETEL

A Keletinél pályaudvarnál lévő kormányablakot május végén zárták be, szintén karbantartási munkálatokra hivatkozva. Az egy évig sem üzemelt folyamatosan, hiszen csak 2018 júniusában adták át, akkor Tuzson Bence államtitkár arról beszélt:

A gyors és hatékony ügyintézés azért fontos, mert az emberek a kormányablakokban találkoznak az állammal, és emellett a polgárok a hatékony ügyintézés révén – sorban állás és várakozás helyett – több időt tölthetnek családjukkal.

Gulyás Gergely magyarázkodott

A csütörtöki Kormányinfón kérdésre válaszolva Gulyás azt mondta, hogy

bár valóban vannak létszámgondok, az említett kormányablakok bezárásának oka, hogy nyáron – amikor a forgalom kisebb – a hűtés-fűtés rendszerét szerelik.

Képzeljék, milyen lehet, amikor nagy a forgalom!

Ember, útlevél...!

Mondjuk azt nehéz megérteni, hogy miből gondolta a miniszter, hogy nyáron, amikor sokan jönnek rá, hogy a többi okmány mellet az útlevelük is lejáróban lehet, miért lesz uborkaszezon azon a helyen, ahol ezt intézni kell! Ennél csak az lett volna a megfelelőbb időpont, amikor választás előtt az átjelentkezéseket kellett intézni! Ja, nem, az nekik volt fontos……

Ez egyértelműen ügyintézőhiány

Családvédelmi jelentőség ide, államarculat oda, a járási és megyei kormányhivatali dolgozóknak – köztük a kormányablakok ügyintézőinek – a munkáját jelenleg se anyagilag, se erkölcsileg nem becsülik meg

– mondta a portál kérdésére Boros Péterné, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének elnöke.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük