A kormány befogadott 1300 menekültet. Azt mondja Orbán Viktor egyik szócsöve egy videón, amikor arról faggatják, hogy miért nem adott tájékoztatást erről, és miért az ellenkezőjéről szólnak még változatlanul a kormány kirekesztő üzenetei, arcpirítóan sok közpénzből, azt válaszolja, hogy a kormány arról sem ad tájékoztatást, hogy hány személyi igazolványt állítottak ki az adott hónapban.
[mnky_ads id=”10551″]

Hurrá! Az intézményrendszer teszi a dolgát, állampolgárságot kapnak emberek, mások meg új helyre költöznek, lakcímkártyára van szükségük.

Hát, persze. Mert így normális. 1294 menedékkérő menekültügyi eljárásának lefolytatására költött el a kormány – becslések szerint – mintegy harminc milliárd forintnyi közpénzt. Közben összeveszejtett magyart magyarral, embereket vett rá arra, hogy olyanokat gyűlöljenek, akikkel sosem fognak találkozni, elvitatta az országtól, hogy megértsenek egy olyan (21. században fontossá vált) fogalmat, hogy globális partnerség. Hazudott arról, kik azok az emberek, akik kopogtatnak az ajtónkon segítségért, hazudott arról, hogy nem lehet megkülönböztetni az életét mentő menedékkérőt és a gazdasági bevándorlót, aki csak felkapaszkodik a terrorszervezetek vagy éppen a szír polgárháború okozta borzalmak elől menekülők menetére.
[mnky_ads id=”10552″]

A kormány hazudott arról, mit kér tőlünk az Európai Unió,

és arról is hazudott, hogy miben áll az európai együttműködés, a menekültválság kezelésére. Most nyilvánvalóvá vált, hogy arról is hazudott, hogyan fog cselekedni. Itt van 1300 ember, akikről azt állította a híradókban, az óriásplakáton, a rádióspotokban, szórólapokon, a világ legdrágább kormányzati tájékoztatófüzetében és fizetett újsághirdetésekben, hogy meg fogják erőszakolni az asszonyainkat és lányainkat. Azt állította, elveszik a munkánkat, és nem tartják be a törvényeinket. Hogy mecsetet építenek mindenhová, felrobbantanak bennünket, előkapják a gépfegyvereiket a bevásárlóközpontokban, és tömegmészárlást rendeznek: többé nem vagyunk biztonságban, ha beteszik hozzánk a lábukat.

A kampány sikerességének érdekében alapvető emberi jogi normákat sértett,

megalázott, éheztetett, és embertelen körülmények között tartott embereket a határzónában és az ideiglenes menekülttáborokban is. Üldözőbe vette azokat a honfitársainkat, akik máshogy gondolkodtak a menekülőkről, és önerőből láttak hozzá a segítségnyújtáshoz. Mindezzel eltelt a kormányzásából másfél év, amely évtizedes helyrehozhatatlan károkat okozott mindannyiunk számára. Orbán és köre pedig mossa kezeit.

És most itt vannak.

Mind az 1300-an. Mi pedig, itt maradunk egy forrongó, idegenellenes, Nyugatot elutasító, szabadságról, jogállamról és demokráciáról csak hírből hallott társadalommal, amely olyan lelki állapotba került a menekültellenes kampány miatt, hogy néhány társadalmi csoport képes lenne bármikor arra, hogy idegen embereket bántalmazzon az utcán, mert azt gondolja, egy menekülttel van dolga. Az elmúlt időszakban többször hívtak rendőröket külföldiekre, akik vagy tanulási vagy szabadidős céllal érkeztek az országba, hivatalos úti okmányokkal, békés országból, békés szándékkal.

Most két eset lehetséges: vagy azért kéne lekapni a kormányt a tíz körméről, mert befogadtuk őket, holott „a magyar emberek 98%-a döntött, és nem kér ezekből az emberekből”, vagy azért, mert aminek szemtanúi voltunk, az a világ legcinikusabb és legaljasabb játszmája volt. De nem.

A kormány a helyén van. Ami ennél is borzasztóbb: csapataink harcban állnak.

Szerző: Bősz Anett
[mnky_ads id=”10553″]

Orbán titokban emberből van? Budapest tárt karokkal várja a menekülteket

Orbán-nyúl magyarokat hülyít, majd fű alatt menekülteket fogad be

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét