Városi kurír
A napi fontos.

Én az irgalom nélküliséget tiltanám be!

0 63

A segítők kriminalizálása megbukott, ezért a FIDESZ mindenhonnan a hajléktalanok kitiltását tervezi. De nézzük sorjában, miért kerül utcára sok ember! Hagyjuk fel az ostoba sztereotípiákkal, hogy minden hajléktalan alkoholista, vagy dologtalan!

Akikkel találkoztam az elmúlt sok-sok évben,

azok többsége nem szenvedélybetegség miatt, vagy jószántából került az utcára. Volt és van köztük ilyen is, de mára már nem ez a jellemző. Rengetegen vannak volt állami gondozottak, családi és más tragédiák áldozatai, sérültek, fogyatékkal élők, eladósodottak, kilakoltatottak, és nem sorolom.

Én az irgalom nélküliséget tiltanám be! A gonoszságot, amikor pökhendien kijelenthetik, boldoguljanak 40-50 ezer forintból emberek.

  • Hány bérlakás épúlt az elmúlt évtizedekben?
  • Hányan hagyták el kétségbeesetten hazánkat a hajléktalanság és az ellehetetlenedés miatt?
  • Mennyire hatékony a szociális háló?
  • Beszélhetünk-e erről még egyáltalán?
  • Mi a helyzet azokkal a vidéki településekkel, ahol nincs munkahely, és közmunkához jutni, kb.annyi, mint nyerni a lottón?

A lakhatáshoz vagy a munkához való jog biztosítása nem egyfajta kegy gyakorlása a mindenkori kormányok részéről egy demokráciában. Irgalom, könyörület és szolidaritás nélkül nincs élhető ország.

S valódi keresztény soha nem üldözhet rászorulót.

Ha már benne vannak, alkotmányilag betiltják a hajléktalanságot….

Leírás

Akár ez is tetszhet
Betöltés...

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Elfogadom További információ