Komjáthi Imre: Bajkai úr! Az Ön pártjában nem alapfeltétel a lelkiismeret és a szégyenérzet

Komjáthi Imre, a Munkát, Kenyeret, Tisztességes Béreket (MKTB) egyesület elnöke, a Közmunkások Szakszervezetének társelnöke nyílt levélben kéri számon Bajkai István fideszes képviselőtől – az alkotmánymódosítás okán –  a keresztényi gondolkodást. Teszi ezt azzal a képviselővel, akinek ügyvédi irodája az  SBGK 470 millió forintért szerződött a miniszterelnökséggel 3 havi munkára.

A keresztény emberek alkotmánya a Biblia. Jézus tanításai között nem találtam olyat,ami arról szólna, hogy zárjuk börtönbe a nincsteleneket. Alkotmánymódosítás?

Nyílt levél Bajkai Istvánhoz

Bajkai Úr! Ön azt kéri a kormánytól, hogy a most zajló alkotmánymódosítási folyamatban teremtsék meg annak jogi feltételeit, hogy tüntessék el az utcákról a hajléktalan embereket. Arra hivatkozik, hogy minden hajlék nélküli ember számára biztosított a szálláshely és a munkalehetőség.

Ön azt állítja, hogy a rendkívül sikeres közmunkaprogram mindenki előtt megnyitotta a munkavállalás lehetőségét, ennek köszönhetően pedig bárki gondoskodni tud megfelelő szállásról. Bajkai Úr! Ön szerint a nettó 54 ezer forintos közmunkás bérből mindenki megfelelő szállást biztosíthat magának.

Mégis, hol?

Úgy tűnik, hogy Ön nincs tisztában a mai albérlet árakkal. Ez nem is csoda, mert Önnek nem 54 ezer forintot kell beosztania egy hónapra, hiszen az Orbán-család ügyvédjeként olyan jól keres, hogy azt is megteheti, hogy 3 millióval támogassa a Fideszt.

Bajkai Úr!

Az Ön javaslata, Lázár bemondásának alaptörvénybe emelése: mindenki annyit ér, amennyije van!
Az Ön álkeresztény pártja a szőnyeg alá akarja seperni a szegénységet. Az alaptörvény-módosítással akarnak minden nekik nem tetsző dolgot eltüntetni az utcákról: a tüntetőket és a nincsteleneket is. Nem a problémát akarják megoldani, csak nem akarják, hogy nap mint nap szembesüljünk a gondokkal. Ez nettó beismerése annak,hogy Önök alkalmatlanok a kormányzásra. Úgy gondolják, hogy ezt a problémát is megoldják gyűlölet-propagandával és óriásplakátokkal?

Bajkai Úr!

Tudom, hogy az Ön pártjában nem alapfeltétel a lelkiismeret és a szégyenérzet. Én még is azt javaslom, hogy nézzen kicsit magába. Ha a lelke mélyén még talál egy csöppnyit is a keresztényi szeretetből, akkor szégyellje el magát nagyon mélyen és vonja vissza a javaslatát.

Ellenkező esetben az sem menti meg a lelkét az elkárhozástól, ha egy tucatnyi pap előtt fogja meggyónni a nincstelen és kiszolgáltatott emberek ellen elkövetett bűneit.

Komjáthi Imre

https://www.facebook.com/komjathi.imre/posts/2007912719421518

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük