Sorting by

×

Ernyő? Kiskabát? Napszemüveg? Mindháromra szükség lesz szerdán – Időjárásjelentés…..

Egy újabb szélsőséges nap: 2-22 fok között. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2 és 7 fok között várható. A kevésbé felhős, fagyzugos területeken alacsonyabb értékeket is mérhetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán döntően 17 és 22 fok között alakul. Időjárásjelentés….

Szerdán döntően napos idő lesz jellemző

Az északkeleti, északi határvidék felett zavarhatják meg a napsütést erősebben felhős időszakok. Ott elvétve futó záporeső is előfordulhat, de jelentős csapadék nem érkezik. Kissé élénk D-i szél fúj. Tovább emelkedik a hőmérséklet, kellemesen enyhének ígérkezik a délután. Estétől, délnyugat felől kiterjedtebb felhősödés kezdődik. Éjszaka országszerte vastagodó felhőtakaró várható. Az éjszaka első felében nem várható számottevő csapadék, de hajnalban, dél felől egyre többfelé lehet szitálás, szemerkélő eső.

A hőmérséklet jellemző átlaga (oC):

  • szerda reggel +2 – +7,
  • szerda délután északon +15, délen +17 – +20,
  • csütörtök reggel +6 – +8,
  • csütörtök délután északnyugaton +16, délkeleten +11 fok körül alakul.

Legvalószínűbb folytatás

  • Csütörtökön eleinte borongós idő ígérkezik elszórtan, de országszerte előforduló esőkkel, meg-megélénkülő ÉNY-i széllel, majd délután szakadozottabbá válik a felhőzet, DNY-ira fordul a szél, de keleten még lehetnek záporok. Éjjel ismét felhősödés, erős lökésekkel kísért szél, hajnalban, eleinte északon, majd délebbre is előforduló szemerkélések ígérkeznek.
  • Pénteken borongós idő a legvalószínűbb, kisebb esőkkel, napközben átmenetileg mérséklődő, de délelőtt, majd késő délután, este erős, viharos DNY-i széllel.
  • Szombatra hidegfront érkezése körvonalazódik. Délelőtt erős lökésekkel kísért, majd mérséklődő ÉNY-i szél fúj. Egész nap borús idő valószínű, délelőtt szórványosan előforduló csapadékkal, majd délután, délnyugat felől terjeszkedő tartós, kiadós esővel. Éjjel ismét erősödő szél támadhat.
  • Vasárnap erős ÉNY-i szél mellett várhatóan felszakadozik a felhőzet, kisüt a nap, de felhőátvonulásokból elszórtan záporok is előfordulhatnak.
  • Hétfőn előreláthatólag változóan napos-felhős időben említést érdemlő csapadék nem érkezik. Többnyire legyengül a légmozgás, a Tiszántúl térségében lehet továbbra is élénk, olykor erős szél.

Orvosmeteorológia

Szerdán melegfronti hatás, kellemes tavaszi hőmérséklet, napsütés lesz jellemző. A hirtelen melegedés, hőmérséklet változás sokakat megvisel, fáradtság, indokolatlan aluszékonyság, fejfájás, a koncentrálóképesség csökkenése, a reflexek lanyhulása jelentkezhet. A megfigyelések szerint ilyenkor a közlekedési balesetek száma növekszik. Ha volán mögé ülnek, legyenek még a megszokottnál is figyelmesebbek, ügyeljenek a maguk és mások testi épségére.

A hirtelen változó légnyomás, hőmérséklet a szív- és érrendszeri betegeket viseli meg a legjobban. Ugyanis őnáluk jelentkezhetnek a legveszélyesebb tünetek, pl. veszélyes ritmuszavar, vérnyomáskiugrás vagy akár legsúlyosabb esetben infarktus is.

Forrás

Friss híreink!

Ernyő? Kiskabát? Napszemüveg? Mindháromra szükség lesz szerdán - Időjárásjelentés.....

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.