Budapesti hétköznapokKerítésen innen

Erzsébet-hídi blokád újratöltve!

Erzsébet-hídi blokád újratöltve!

„Percre pontosan 20 év telt el az Erzsébet-híd blokádja óta. Azóta sok víz lefolyt a Dunán, de úgy tűnik, a hazai “igazságszolgáltatás” továbbra sem az igazságot szolgálja” – jelentették ki a tüntetés civil szervezői. Demonstráció miatt lezárták az Erzsébet hidat Budára, Pest felé a buszsávban halad a forgalom, közölte a BKK hétfő délelőtt Facebook-oldalán.

A tüntetés célja, hogy a Fővárosi Törvényszék kegyelmet ítéljen Budaházy Györgynek és 14 társának

2002-ben civilek egy csoportja, köztük Budaházy Györggyel, lezárta az Erzsébet-hidat, hogy

„a balliberálisok megkérdőjelezhető körülmények között született választási győzelme után követeljék a szavazatok újraszámlálását.”

Mint közleményükben írják, sokan a szervezők közül

„ott voltunk akkor is, és most, 20 évvel később, emlékezve és emlékeztetve, 2022. július 4-én 8 órától egy figyelemfelhívó, polgári engedetlenségi akció keretében újra lezárjuk az Erzsébet hidat, 117 percre.” –

A tüntetés célja, hogy a Fővárosi Törványszék kegyelmet ítéljen Budaházy Györgynek és 14 társának,

„akiket egy égbekiáltó, igazságtalan ítélettel összesen 117 év szabadságvesztéssel sújtott”

– áll a közleményben.

„Ha botrány az, hogy 117 percre leáll a forgalom az Erzsébet-hídon, akkor minek nevezzük azt, hogy egy anomáliáktól hemzsegő eljárás végén összesen 117 év letöltendő szabadságvesztésre ítélnek hazafiakat?”

– teszik fel a kérdést a szervezők, kiemelve, hogy 117 perc után az akció véget ér.

„A blokádot feloldjuk, de felhívjuk mindenki figyelmét: addig fogunk küzdeni Budaházy György és társai szabadságáért, amíg nem szolgáltatnak nekik igazságot. Ezt kívánja a magyar nemzet igazságérzete”

– szögezik le.

 

Karácsony Gergely a rendőrség segítségét kérte

“Illegális demonstráció állta el a forgalmat ma reggel az Erzsébet hídon reggel 8-tól. A résztvevők autóikkal komoly fennakadást okoztak a városban. Egyeztettem Budapest rendőrfőkapitányával és kértem, hogy segítsenek a zavar elhárításában. A BRFK és Fővárosi Rendészeti Igazgatóság közösen távolította el az autókat, a résztvevők büntetőjogi felelősségét pedig vizsgálják. Köszönöm a közlekedők türelmét!”

Deák Dániel, a Karácsonyra szakosodott Megafon-tanítvány átlátva a helyzetet hozzáfűzte:

Ne aggódjon Karácsony úr! Az Ön “áldásos” tevékenységének köszönhetően olyan nagy a dugó Budapesten még az iskolai nyári szünetben is, hogy ez a demonstráció már nem oszt, nem szoroz a dolgon!

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási központjába 2022. július 4-én 8 óra körül érkezett bejelentés, hogy néhányan kocsikkal és egy molinóval keresztbe állva akadályozza a forgalmat az Erzsébet-hídon. A rendőrök igazoltatják a csoport tagjait, és a gyülekezési jogról szóló 2018. évi LV. törvény rendelkezéseinek megsértése, valamint közlekedési szabálysértés miatt indítanak eljárást.

A forgalom mindkét irányban 9 órakor megindult.

– tette hozzá a BRFK.

Forrás

 

About Author

Szólj hozzá!