Kerítésen innenGyorshírKiemelt hírek

… és akkor Orbán Viktor leoltatta a veje-kreálta fényeket ……

orban-pompeo

A hétfői napját Magyarországon töltő Mike Pompeo amerikai külügyminiszter, miután találkozott Pardavi Mártával, a Magyar Helsinki Bizottság társelnökével, Kapronczay Stefániával, a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) ügyvezető igazgatójával és Léderer Sándorral a K-Monitor igazgatójával, majd a honi külügyérrel, és fő honvéddel,  betért a magyar miniszterelnök rezidenciájára, hogy elköltse vele a Gundel-menzán felszolgált vecsernyét.

Intő jel

A civilekkel való találkozóról megjelent írás beszámolt a létrejöttéről és azokról a kérdésekről, amiket a magyar résztvevők feltettek  Pompeonak de a válaszai nem voltak benne a közleményben.

Orbán megadta a módját!

A miniszerelnök közösségi oldalára kiposztolták, ahogy fentről vendége balján néz a kivilágított városra, ami gyönyörű hátteret biztosított a miniszterelnök elvitathatatlannak tűnő sikeréhez.

Úgy néz ki, hogy Orbán Viktornak igaza volt,

és az Egyesült Államok tényleg annyira borzasztóan egyszerűen működik, mint ahogy ő gondolta. A miniszterelnöknek régóta van egy egyszerű elmélete a világ és a nagyhatalmak működéséről, és ez a kormány elmúlt években mutatott külpolitikájában is látszott. Orbán azt gondolja, hogy

Magyarországnak a méretéből és gazdasági súlyából adódóan lavíroznia kell a nagyhatalmak között.

A magyar kormány pedig láthatóan úgy számolt, hogy az Egyesült Államokban az oroszokhoz való közeledésünk miatt kialakult ellenszenvet és a CEU ügyét egyszerre tudjuk kiváltani egy nagyobb összegű fegyvervásárlással.

Légvédelmi rakétarendszer, meg amit akartok…..

Szijjártó Péter és Mike Pompeo be is jelentették, hogy a magyarok légvédelmi rakétarendszert vásárolnak az Egyesült Államoktól, valamint sikerült megegyezni abban is, hogy megújítják a két ország közötti védelmi egyezményt. Ebben egyetlen vitás pont volt eddig, az úgynevezett általános mandátumé, amely garantálja, hogy az amerikai csapatmozgásokról nem kell egyenként szavaznia a magyar parlamentnek.

A fegyvervásárlásért cserébe,

úgy tűnik, az amerikaiak nem csak a CEU elkergetését nyelik be, hanem azt is elfogadják, hogy Magyarország tovább gáncsolja Ukrajna közeledését a NATO-hoz. Ez az amerikaiaknak kifejezetten fontos ügy, de Magyarországnak is, mert ez az egyetlen jó alkupozíciónk arra, hogy az ukrán kormány visszavonja a kisebbségekkel, így a magyar kisebbséggel szemben is  ellenséges nyelvtörvényét. Ezt az álláspontot állítólag az amerikaiak nagyon nehezen fogadták el, de a  sajtótájékoztatóból az derült ki, hogy sikerült átvernünk.

Egyszóval: aki abban bízott, hogy majd jön valaki a nagy vízen túlról és megregulázza a regnálót, az nagyot tévedett. Ezt már egyszer benézték elődeink is. Ezt a harcot nekünk kell megvívni!

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

(forrás: 24.hu)

About Author

Szólj hozzá!