Egy nappal az Orbán mézesmadzagának  bedobása után a Nemzeti Választási Iroda elnöke nyilvánosságra hozta az Európai Parlamenti választás időpontját. Érdekes, hogy addig bőven elég a biankó bemondás, a teljesítés – ha lesz – csak utána válik esedékessé.

Leleményes! – hogy finoman fogalmazzunk …

Áder János köztársasági elnök még nem írta ki az európai parlamenti választás időpontját, már lehet tudni mikor lesz a szavazás

– mondta a Nemzeti Választási Iroda elnöke az InfoRádiónak.

A Nemzeti Választási Iroda már elkezdte a felkészülést az európai parlamenti választásra. Elvégezték a szavazókörök felülvizsgálatát is – közölte a szervezet elnöke. Pálffy Ilona kiemelte: bár Áder János köztársasági elnök nem írta ki a szavazás időpontját, már lehet tudni, hogy mikor lesz: május 26-án.

Az uniós szabályozás meghatároz egy időintervallumot, Magyarországon pedig hagyományosan vasárnap tartjuk a voksolásokat.

Nagy odds-al lehet fogadni  hogy a  kampányba a lejárófélben lévő sorosozás és migránsozás mellé-fölé becsúszik majd az “Orbán a jótevő nemzetmentő“-szlogen valamilyen változata is.

„Nekünk jóval hamarabb el kellett kezdeni a felkészülést, közbeszerzési eljárásokat kellett kiírni, értékelnünk kellett, és fel kell készülnünk azokra a törvénymódosításokra, amelyek szeptember 1-jétől léptek hatályba.”

– ismertette Pálffy Ilona, aki arról is beszélt, hogy változtak a szavazás egyes szabályai is.

Főleg az átjelentkezéssel kapcsolatos problémákat igyekezte kezelni a jogalkotó.

A választást megelőző péntek helyett szerda délutánig lehet a kérelmet benyújtani, így a hivatalnak több ideje lesz feldolgozni a dokumentumokat. Az NVI elnöke tájékoztatott: az EP-választáson is lesz lehetőség levélben szavazni azon magyar állampolgároknak, akik unión kívüli államban élnek.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét