Ki a legesélyesebb a Bajnokok Ligája megnyerésére a fogadóoldalak szerint?

A Bajnokok Ligája egy minden évben megrendezésre kerülő futballverseny, melyet az Európai Labdarúgó Szövetség szokott megrendezni. A résztvevők a legmagasabb osztályban játszó európai klubok, melyeknek körmérkőzéses versenyeken kell résztvenniük a bajnokság alkalmával. Azok, akik a versenyeken a legjobban teljesítenek, automatikusan kvalifikálják magukat a győztes szakaszokba, illetve a döntőbe.

A Bajnokok Ligáját minden alkalommal több millió sportfogadó és futball rajongó követi,

hiszen ez a világ egyik legrangosabb és legszínvonalasabb európai labdarúgó bajnoksága. A rangos eseményre természetesen a fogadóirodák is lázasan készülnek, vannak, akik különböző bónuszokat ajánlanak, amiket a csapatokra való sportfogadás során fel lehet használni, illetve olyanok is, akik egyéb szolgáltatásokat nyújtanak a mérkőzések során. Magát a bajnokságot egyébként az UEFA rendezi, illetve az első ilyen versenyre 1955-ben került sor. Összesen 32 csapat mérkőzik meg egymással, jelenleg a legsikeresebb klub pedig a Real Madrid. Ebben a cikkben részletesen leírunk minden tudnivalót azokról a klubokról, akiket a fogadóirodák esélyesnek tartanak az UEFA Bajnokok Ligájának megnyerésére.

A Bajnokok Ligájában résztvevő csapatok megszerzett győztes cím alapján:

  • Real Madrid – 14 cím
  • A. C. Milan – 7 cím
  • Bayern München – 6 cím
  • Liverpool – 6 cím
  • Barcelona – 5 cím
  • Ajax – 4 cím
  • Manchester United – 3 cím
  • Inter Milan – 3 cím
  • Juventus – 2 cím
  • Benfica – 2 cím

Manchester City FC

A legtöbb fogadóiroda szerint az 1880-ban alapított Manchester City futball klub fogja elnyerni a Bajnokok Ligájának győztes címét. A klub az angol labdarúgás legfelső szintjén versenyez, melynek a Manchesterben található Etihad Stadion szolgál otthonául. A csapatban rendkívül tehetséges játékosok szerepelnek mai napig, ez a klub történelme során sem volt másképp, hiszen összesen nyolc ligakupát, egy Európa-kupát, nyolc bajnoki győztes címet, valamint hat angol labdarúgó-kupát sikerült megnyerniük az ég kék színekben. A versenyein kiemelkedően teljesítő játékos keretben híres nevek is szerepelnek, például Rúben Dias, Bernardo Silva, valamint Erling Haaland.

Bayern München

A Bayern München szintén toplistás klub, hiszen a német labdarúgó-bajnokság legmagasabb szintjén játszó csapatról beszélünk. A Bayern München nemcsak szurkolók körében népszerű, hanem a sportfogadók körében is. A csapat minden idők legsikeresebb klubja a német futball történelem tekintetében, hiszen rekordot döntöttek 32 nemzeti bajnoki címmel, illetve számos európai kitüntetéssel és 20 nemzeti kupával is rendelkeznek. Az 1900-ban alapított csapat nagy múlttal rendelkezik, jelenleg az Allianz Aréna a fő stadionjuk, a csapat vezetőedzője pedig Julian Nagelsman. Érdekesség, hogy a Bayern München-t egy gimnasztikai klub tagjaiból álló csapat alapította. Jelenleg népszerű tehetséges játékosuk Joshua Kimmich és a francia származású Lucas Hernandez, de magyar név is feltűnik a játékos keretben, mégpedig Schenk János személyében.

Liverpool FC

A Liverpool klubját 1892-ben alapították, becenevük pedig “A vörösök”. A hazai szinten is nagy sikereket elért Liverpool rekordokat döntött az UEFA-szuperkupák során, mivel négyet sikerült megszerezniük, ezenkívül három UEFA-kupával, 19 bajnoki címmel rendelkeznek, ezenkívül még sok más kupát sikerült magukénak tudniuk. A Liverpool akkor lett az európai labdarúgás legkiemelkedőbb csapata, amikor az akkori tehetséges játékosok, például Bob Paisley és Joe Fagan 4 európai kupát, illetve 11 bajnoki címet szerzett csapatának. A Liverpool a médiában is sokat szerepel, többek között szerepelt már a BBC Napi műsorában, valamint érdekesség, hogy a csapat rajongói Pink Floyd “Fearless” című számában is szerepeltek. A Liverpoolban játszik Jordan Henderson, Kevin Kelleher, illetve a Juventustól kölcsönkapott Arthur Melo is.

Paris Saint-Germain F.C.

A Paris Saint-Germain (rövidítve PSG) egy francia csapat, akik az ország legsikeresebb klubjaként tartanak számon. A klub összesen 40 kitüntetéssel rendelkeznek, ezek között egy európai kupa, valamint tíz bajnoki cím is szerepel. A PSG-t 1970-ben alapították, 12 évvel későbbi pedig megnyerték első nagy bajnokságukat, és övék lett a Francia Kupa. Azóta számos bajnokságot kiváló eredménnyel zárnak, általános tudnivaló pedig, hogy a PSG az egyik legjobban támogatott csapat az egész világon. A francia klub vezetőedzője Christopher Galtier, tehetséges és híres játékosai pedig Lionel Messi, Sergio Ramos, Kylian Mbappé, illetve Neymar. A fogadóirodák szerint nagy esély van arra, hogy a Bajnokok Ligáját a PSG fogja megnyerni.