Eszenyi kérte, Néder Panni megtette: kérdezett!

A színházat kedvelők, vagy az éppen közömbösök az utóbbi héten nem tudtak elmenni a Vígszínházban kialakult konfliktus naponta változó hírei mellett. Szerdai hír, hogy Eszenyi Enikő igazgatónő vezetői pályázatát a következő ciklusra 96 %-ban nem támogatja a társulata.

A kiváltó ok

A 24.hu hétfőn megjelent cikkében Fenyvesi Lili filmrendező-rendezőasszisztens, valamint több egykori munkatárs beszél arról nyíltan, hogy az Eszenyi Enikő igazgató által alkalmazott verbális erőszak, a nyilvános megalázás és a „felülrendezés” régóta a Vígszínház vezetői kultúrájának részét képezi.

Néder Panni rendező közösségi oldalán tette fel kérdéseit az igazgatónőnek, ha már kérte:

„Mivel Eszenyi Enikő a mai ATV-s interjúban azt mondta, nyitott a kérdésekre,

kommentárjaim mellett feltettem párat ebben a részletes videóüzenetben. Számomra elfogadhatatlan ignorálni az egyre több ember szájából elhangzó történeteket, és kikerülni a válaszadást azzal, hogy nem kommentálja a rendkívül súlyos incidenseket. Egy helyütt véletlen „ki merem állítani”-t mondok a „jelenteni” helyett, a többit vállalom. És a végén a koronavírust természetesen nem bagatellizálni szeretném, pusztán utalni arra, hogy így több szabadideje lehet gondolkodni. Ha megnézed, Enikő, számos emberhez hasonlóan várom a mélyebb válaszokat. Köszönöm, ha megosztjátok.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük