Ezt a kislányt Trump ríkatta meg, nem Magyarországon van, itt nem ő tenné…..

Ezt a kétéves hondurasi kislányt akkor kapták lencsevégre, amikor édesanyját őrizetbe vették az amerikai-mexikói határon és valószínűleg elszakították tőle. A fotó az illegális bevándorlók elleni kegyetlen bánásmód szimbóluma lett.

2018; USA

“Apaként és újságíróként egyaránt fájdalmas volt látnia azt a kétségbeesett kétéves kislányt, akinek az édesanyját őrizetbe vették az amerikai-mexikói határon, illegális belépés miatt”

– mondta a CNN-nek John Moore, akinek a síró gyermekről készített fotója bejárta a világot.

6 hét alatt 2000 gyerek

Az Egyesült Államokba illegálisan belépő embereket letartóztatják, vádat emelnek ellenük és a gyermekeiket elválasztják tőlük. Az intézkedéseket május 7-én hozták nyilvánosságra, de az igazságügyi minisztérium szerint a tárca visszamenőleges hatállyal már az április elején elfogott illegális bevándorlók ellen is bűnügyi eljárást indított.

Pénteken Jonathan Hoffman, a belbiztonsági tárca szóvivője azt közölte:

április 19-e és május 31-e között csaknem kétezer gyermeket választottak el a szüleiktől, vagy az őket felügyelő felnőttektől, és külön erre a célra kialakított befogadóközpontokban helyezték el őket.

Az így elszakított gyerekek között egészen kicsik, sőt csecsemők is vannak. A fotón szereplő hondurasi nőt az amerikai-mexikói határnál található McAllennél tartóztatták fel. A kislány édesanyja lábainál állva sírt, amíg a nő két kezével egy autónak, valószínűleg egy járőrkocsinak támaszkodott és egy egyenruhás ember megmotozta.

Egyelőre nem világos, mi lett a sorsuk. A hatóság egyik szóvivője a BuzzFeednek annyit mondott, hogy egy kisgyermeket csak meghatározott esetekben választanak el az édesanyjától: ha bűncselekmény, illegális bevándorlás történt, bizonyíték van bántalmazásra, vagy úgy látják, hogy a gyermek élete veszélyben van.

(forrás: HVG)

Robert De Niro: Fuck Trump!

Önt ki hívta telefonon? Orbánt például Trump! – szól a fáma….

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük