Ha már múltidézés meg Bálványos…valamikor 1989 őszén, a román forradalom kitörése előtti hónapokban Tőkés László még bujkálni kényszerült a securitate emberei elől és Magyarországra is csak titokban jöhetett.

Az a szemét, liberális, nemzetietlen, hazaáruló Soros Alapítvány

úgy döntött, hogy minden rendelkezésére álló eszközzel megpróbálja segíteni a román hatóságok által üldözött magyar lelkészt és a körülötte szerveződő mozgalmat. Ezért felvették a kapcsolatot Tőkéssel, aki megüzente, hogy mikor és hol találkozhatnak vele Magyarországon. A megadott napon délután autóba ültünk Apuval és Lacival és elindultunk a megadott helyre. már nem emlékszem pontosan, hogy hova mentünk, de legalább egy órát autóztunk, amikor megérkeztünk Tőkés rejtekhelyére, talán egy parókiára, ahova nehezebb volt bejutni, mint a tűfokán átmenni.

Aztán megismerkedtünk egy végtelenül rokonszenves, bátor, szerény emberrel, aki elmesélte a rengeteg megpróbáltatást, amit ő és családja átélt azokban az időkben.

A Soros Alapítvány volt az első szervezet,

amely azért kereste fel, hogy segítsen neki és a körülötte szerveződő, szabadságért küzdő mozgalomnak. (Ez még akkoriban történt, amikor a ma égre emelt tekintettel ájtatoskodó Fideszes politikusok “csuhások, térdre imához” bekiabálásokkal zavarták meg a Parlamentben megszólaló kereszténydemokrata képviselőket)

Fájdalmasan szomorú látni, hogy mivé lett az egykor mindenki által tisztelt, bátor, becsületes lelkész.

Tőkés László brutális és jogtalan támadást emleget egész közösségük ellen – Tusványos, 2018

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét