FBI akció Trump otthonában – Hívei nem hagyják magára

Helyi idő szerint hétfő délután a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) nyomozói jelentek meg Donald Trump floridai rezidenciáján. A volt elnök a közösségi médiában közölt üzenetben megerősítette a sajtóhíreket.

Az FBI nem kommentálta az intézkedést,

Az iroda azt sem közölte, hogy milyen bírósági felhatalmazás alapján cselekedtek. A New York Times értesülése szerint a hatóság emberei minősített iratokat kerestek, amelyeket a volt elnök hivatali idejének megszűnése után vitt magával. Más értesülések a 2021 január 6-i eseményekkel kapcsolják össze a házkutatást. Egybehangzó hírek szerint a házból 15 doboznyi irattal távoztak.

lyen a korábbi elnökölők közül egyel sem történt

Donald Trump közleményében példátlannak nevezte a bejelentés nélküli házkutatást, ami egyetlen korábbi elnökkel nem történt még meg.

“Miután együttműködtem az illetékes kormányhivatalokkal ez a be nem jelentett razzia az otthonom ellen nem volt szükséges és nem is helyénvaló”

– írta a volt elnök.

Hívei nem hagyják magára

A kutatás jelentette a legutóbbi figyelemre méltó fordulatot a Trump elnöksége előtti, alatti és utáni ténykedésével kapcsolatos, hosszú ideje tartó nyomozásban – és még akkor is, amikor a Fehér Házba való újabb jelöltséget mérlegeli.(New-York Times)

A hatósági intézkedés idején Donald Trump nem tartózkodott a floridai épületegyüttesben, Mar-o-Lago-ban. A hírtelevíziók tudósításai szerint a házkutatásról szóló hírek kiszivárgása után a floridai ház közelében Trump-párti tüntetők jelentek meg.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Kapcsolódó

Friss!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.