Sorting by

×

Fekete-Győr András 2/3-a

Bizalmi szavazást kért maga ellen Fekete-Győr András. Az ellenzéki előválasztáson elinduló politikus a döntését azzal indokolta, hogy a miniszterelnök-jelölti voksoláson az utolsó, 5. helyet érte el: a szavazatoknak mindössze a 3,4 százalékát tudta összeszedni. Közel kétharmados arányban megvonta a bizalmat Fekete-Győr Andrástól a Momentum küldöttgyűlése – értesült a 24.hu vasárnap este.

Sajnos nem sikerült demonstrálnom a kormányzóképességet, és nem sikerült esélyes jelöltté válnom az első forduló végéig. (…) A legtöbb választói visszajelzés a fiatalságomra és a kormányzati tapasztalat hiányára irányult. Mindkettő jogos és mindkettő igaz

-indokolta október 5-én Fekete-Győr, hogy bizalmi szavazást kért maga ellen.

Lemondott…

Fekete-Győr András megalakulása óta vezette a Momentumot. A 2017-es Nolimpia-kampány meghatározó arca volt. A Momentum azt írta vasárnap esti közleményében, hogy

a Küldöttgyűlés többsége a mai napon amellett döntött, hogy új vezetéssel kell belevágni a választási kampány következő szakaszába. Fekete-Győr András ezt természetesen elfogadta és azonnali hatállyal beadta lemondását.

A Momentum hat elnökségi tagja továbbra is folytatja a munkáját, az elnöki pozícióra pedig hamarosan kiírják a tisztújítást.

“Fekete-Győr András öt és fél éves elnöksége alatt a Momentum országos politikai szereplővé nőtte ki magát. A rendszerváltás óta eltelt idő legerősebb parlamenten kívüli pártja ma a Momentum, jövőre pedig frakciója is lesz az országgyűlésben, és ez András közösségszervező munkájának is köszönhető.”

Az előválasztási eredmény megmutatta, hogy

„új lendületre van szüksége a Momentumnak ahhoz, hogy tovább tudja folytatni az építkezést és a magyar közélet még inkább meghatározó közössége legyen. Ezt is mérlegelte a Momentum Küldöttgyűlése, amikor szavazott a bizalmi indítványról. András továbbra is a Momentum aktív politikusaként dolgozik tovább elkötelezetten a kormány- és rendszerváltásért, támogatva a Momentum 15 előválasztási nyertes jelöltjét és a teljes ellenzéki összefogást”.

Fekete-Győr András közösségi oldalán tudatta:

“A mai napon a Momentum Mozgalom Küldöttgyűlése a miniszterelnök-jelölti eredményem tükrében nem szavazott bizalmat nekem. Ezért a pártelnöki tisztségről lemondtam. Ez persze nem jelenti azt, hogy a Momentum alapítójaként és egyik vezető politikusaként ne venném ki a részemet abból a munkából, ami előttünk áll: kormányváltás, rendszerváltás, korszakváltás. 27 éves koromban lettem a Momentum pártelnöke, most 32 éves vagyok. Öt és fél éve vezetem többedmagammal a közösségünket, mozgalmunkat, pártunkat.

Közösen felépítettünk a semmiből, generációs alapokon egy országos mozgalmat, egy centrista középpártot. Egy olyan pártot, ami hisz a közösségek szolidaritásában, az egyének teljesítményében, és a társadalmi békében. Aminek 21. századi programja van Magyarország számára. Ott vagyunk Baján, Cserszegtomajon, Terézvárosban, Brüsszelben. Jövő áprilistól pedig ott leszünk a magyar Országgyűlésben, és reményeim szerint ott leszünk a magyar kormányban is.

Nagyon hálás vagyok minden egyes találkozásért, kézfogásért, beszélgetésért, visszajelzésért, amit a Momentum elnökeként a közösségem képviseletében kaptam. Elképzelni nem tudjátok, mennyit tanultam ez alatt az öt és fél év alatt: a 21. századi korszellemről, a magyarok kiaknázatlan lehetőségeiről, Európa dilemmáiról, ellenzéki összefogásról, a magyar közéletről, és persze saját magamról.

Mindent meg fogok tenni, hogy ezt a szerény, de napról-napra gyűjtögetett tudásomat és tapasztalatomat Magyarország javára fordíthassam.

Biztos vagyok benne, hogy a Momentum következő elnöke és vezetése még erősebbé, még sikeresebbé fogja tenni a Momentumot és az új politikai generációt. Én pedig minden tőlem telhetőt meg fogok tenni a következő elnök, a Momentum, és az összefogás sikeréért. Itt leszek veletek, köztetek, értetek. 💜”

Kapcsolódó

 

Fekete-Győr András 2/3-a

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.