A HírKacsa álhírügynökség jelenti: pénteken éjjel betörés miatt riasztották a kerületi rendőrkapitányság ügyeletesét. R. Arnold rendőr alhadnagy a folyamatosság biztosítása érdekében gyorsírással rögzítette, hogy miről álmodott éppen, azután haladéktalanul intézkedett. Egy különös bűnügy.
[mnky_ads id=”4668″][mnky_ads id=”4670″]

Sértetti vallomás

A hálószobában nézte a tévét, amikor motoszkálást hallott a konyhából. Kiment és meglátott egy símaszkos férfit, aki az edények közt matatott. Többre nem emlékszik, mert a látványtól eszméletét vesztette. Mire magához tért, a betörő eltűnt.

Kérdésre, hogy hiányzik-e valami a lakásból, előadta, hogy az 55 forint készpénzen kívül nem találja a féltve őrzött családi ereklyét. Ekkor zokogási roham tört rá, ezért a kihallgatást másnapra halasztották. Utóbb részletesen leírta a bűnügy során elveszett tárgyat. Egy eredetileg a konyhába szánt, itt a mellékhelyiség díszítésére szolgáló falikárpitról volt szó, mely a naplementét békésen szemlélő farkasfalkát és juhnyájat ábrázolt, mintegy az örök békesség szimbólumaként. A sértett a tárgy érzelmi értékéről úgy nyilatkozott, hogy „nem adná oda semmi pénzért”. Mivel a forgalmi értéket nem tudta meghatározni, a rendőrság igazságügyi szakértőt vont be a bűnügy felderítésébe. A szakértői vélemény szerint a tárgy piaci értéke már régen felbecsülhetetlen. (Egészen pontosan azóta, mióta az 5 és 10 filléres érméket kivonták a fogalomból).


[mnky_ads id=”4674″][mnky_ads id=”4666″]
Kattant a bilincs

A rendőrség bravúros nyomozás után elfogta S. Lajos 29 éves hajléktalan budapesti férfit, aki alaposan gyanúsítható a cselekmény elkövetésével. Az elébe tárt bizonyítékok súlya alatt megtört S. Lajos beismerő vallomást tett, de a falikárpittal nem tudott elszámolni. A bűnismétlés veszélyére tekintettel indítványozták előzetes letartóztatását. A bíróság S. Lajos büntetlen előítéletére figyelemmel elutasította az indítványt, és elrendelte a gyanúsított házi őrizetbe vételét. A rendőrség az Alkotmánybíróság azonnali állásfoglalását kérte arról, hogy hogyan érvényesíthető a lakhelyelhagyási tilalom hajléktalan személy esetében.

Még egy kis álhír?

Akinek 12 a szerencseszáma


[mnky_ads id=”3390″]

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét