Kurír Kacsa rovatunk dúskál a Magyarországon dúló Fidesz-őrület adta témákban. A borzasztó, hogy lassan egy hírről nehéz eldönteni, hogy valóság, vagy annak karikírozott változata. Az “ezt már biztosan nem merik” felvetés a múlté. A napokban – és ez nem álhír – kirúgtak egy szakácsot alighanem azért, mert liberális véleménye volt.
[mnky_ads id=”3427″]

Igaz – hamis? Ön szerint?

A közösségi oldalaknak hála, kimeríthetetlen a gyűlöletkampányra adott pikírt, találó, olykor a képzelet szülte hír-kacsa. Remek példa rá a Cseri László Facebook oldalán megjelent bejegyzés:

A ballib szakácsokat vegyék át a zsidó hitközségek

“A Magyarországi Fidesz-KDNP-s Keresztyén Egyházak Világtanácsa úgy döntött, hogy az egyházi alkalmazásban álló balliberális szakácsokat a jövőben nem foglalkoztatják, hiszen azok eleinte az ételeket mérgezik meg, később a kutakat is. A Tanács azt javasolja, hogy a ballib szakácsokat vegyék át a zsidó hitközségek, amelyeknek amúgy is évszázados gyakorlatuk van a kútmérgezésekben.

Kiegészítette korábbi rendeletét a pécsi önkormányzat: a koldusok után a helybéli civileket is kitiltják a történelmi belvárosból: rontják a városképet, elriasztják a turistákat. Tervezik, hogy tavasszal a belvárosban lakó civileket külvárosi gettóba telepítik, vagyonukat elkobozzák és szétosztják a nem civil lakosság között.

[mnky_ads id=”3427″]

Kettőt fizet, egyet kap!

Átadták ma Közép-Európa legnagyobb húsüzemét Pellérden. Az Első Nemzeti Sonkagyár ötven milliárd forintos uniós támogatással jött létre, és valamennyi megyeszékhelyen nyitott üzletet. A boltok időben, már karácsony előtt megkezdték árusítani a húsvéti sonkákat. Jelmondatuk: Kettőt fizet, egyet kap!”

(vendégszerzőnk: Cseri László)
[mnky_ads id=”3390″]

A lipótmezei csata

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét