A Pénzügyminisztérium álhírnek minősítette a nyugdíj-ügyben megjelenteket, majd közölte: lehet, hogy lesz emelés

Délelőtti hír volt, hogy a Pénzügyminisztérium államtitkára szerint „a KSH adatai nem támasztják alá a nyugdíjasok kérését”, amiben a Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsának (Nyuszet) elnöke a magas infláció miatt évközi kiegészítő emelést sürgetett, azt, hogy az ellátásokat júniusban vagy júliusban év elejéig visszamenőleg emelje a kormány legalább 3 százalékkal.

Tarjányi Péter: a harcok intenzitása megmaradt, a felek pusztítják egymást ahol érik, a béketárgyalások nem haladnak!

Az elmúlt 24 óra történései alapján az alábbi következtetések vonhatók le… Az orosz hadsereg a harcban továbbra is követi a lassú, elsősorban tüzérségi támadásokkal és bekerítésekkel operáló katonai doktrínát. Ez humanitárius válságot okoz az ostromlott városokban, de ez Moszkvát nem érdekli.

Hernádi Zsolt Mol-vezér nagy igyekezetében a „zacskóba tankolás-hírrel” rémhírt terjesztett? – Mindenesetre a cég -nem Hernádi!- elnézést kért!

A csütörtöki kormányinfón hangzott el először, hogy a regnáló kormány utasította a rendőrséget, hogy rémhírterjesztés miatt indítson eljárást azokkal szemben, akik valótlanul az üzemanyagellátás leállásáról közölnek információt. Az egyik „előadó” Hernádi Zsolt Mol-vezér volt, aki tudtával, vagy tudtán kívül a helyszínen, azon melegében „alanyává” tette magát egy újabb rendőrségi eljárásnak – írta meg az urbanlegends.hu.

Soros György már a Hungaroring stopperóráit is megmanipulálta!? – Álhírek a javából!

Manapság nincs egyszerű dolga a hírfogyasztónak, ha elakarja dönteni, hogy az elé kerülő cikk véresen komoly valóság, vagy félrevezetésre szánt manipuláció, esetleg egy csavaros elme valóságot karikírozó álhíre hívja fel a figyelmet az Orbániában történtek faramicoságára. Ebben az esetben nem kell törpölni, előre tudatjuk, hogy ez utóbbiról van szó Breyer Gábor tollából.

Orbán újabb „leg…”-je: a „sajtószabadság ragadozói” listán egyedüli az EU-ból!

Azt tudjuk, hogy Orbán miniszterelnök csípi, ha valamiben egyedüli, első, vagy bármilyen „leg” lehet. Ha ezt vesszük, akkor jól indult a hét nemzetünk Viktorának, hiszen a Riporterek Határok Nélkül (RSF) nemzetközi újságíró jogvédő szervezet 37 olyan állam- vagy kormányfőt mutatott ma be, akik erőteljesen fellépnek a sajtószabadság ellen. A „sajtószabadság ragadozóinak” feketelistájára egyetlen uniós vezető került fel: Orbán Viktor magyar miniszterelnök. A magyar kormányfő Jair Bolsonaro brazil elnökkel egyetemben új belépő a listán.