Kerítésen innen

Felcsútra rárontott a vihar! – Orbán fatornyosa sem úszta meg…..

Felcsútra rárontott a vihar! - Orbán fatornyosa sem úszta meg.....

Arról nem szól a fáma, hogy az országon átsöprő viharzóna miként reagált a “felcsúti hattyúra”, de az biztos, hogy összeért az ég a földdel Orbán Viktor falujában is.

Az égiek -úgy tűnik- tesznek Felcsút híres(hírhedt) szülöttének nimbuszára….

Hatalmas vihar tört ki péntek este fél hét körül Orbán Viktor kertje végében, így el kellett halasztani a 20 órára kiírt Puskás Akadémia – Kecskeméti TE labdarúgó mérkőzést. a villámlás a meccs kezdetéig nem hagyott alább, a játékosok 45 perces késéssel futhattak ki a gyepre

– számolt be közvetítésében az M4 Sport.

Fák dőltek ki, és a közlekedés is “fennakadt”

A veszélyjelzés szerint Budapestre, valamint Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére adtak ki másodfokú, a többi megyére elsőfokú figyelmeztetést zivatarveszély miatt. Az Útinform a honlapján azt írta: fennakadást okoz a közlekedésben a nyugatról keletre tartó vihar.

A zivatar miatt az M7-es autópályán a Martonvásár és Budapest közötti szakaszon mindkét oldalon szinte csak araszol a forgalom. A Tatabánya-Székesfehérvár-Dunaújváros-tengelyen, valamint a Duna vonalától nyugatra eső területeken a hirtelen lezúduló eső miatt lassabb haladásra kell készülni a gyorsforgalmi utakon, valamint a fő-és a mellékutakon egyaránt.

A katasztrófavédelem beszámolója szerint útra, épületre, járműre dőlt fák eltávolításához várnak segítséget az emberek, elsősorban az ország középső részén.

A szél több megye településén okozott károkat: utakra, épületekre, járművekre döntött fákat, letépte az elektromos vezetékeket.

A Bács-Kiskun megyei Kelebia és Tompa között, illetve Öregcsertő és Csoma között is fa dőlt az útra, akadályozva a forgalmat. Kunfehértón villám csapott egy fába. A Fejér megyei Adonyban, a 6-os főútra kidőlt fa akadályozta a közlekedést. Pest megyében Szigetcsép és Tököl között egy kanyarban nagyobb fa több ága hullott az úttestre. A Tolna megyei Gerjenben, a Hunyadi utcában több ház előtt is baj történt. A vihar egy fenyőt és egy villanyoszlopot is kidöntött, egy másik fa pedig az elektromos vezetéket szakította le a villanyoszlopról – ismertették az MTI-hez eljuttatott közleményben.

MÁV-inform

Korábban a Mávinform azt közölte: fa dőlt a viharban a vasúti pályára és a felsővezeték is megrongálódott Székesfehérvár és Ódinnyés között péntek este. Emiatt a székesfehérvári vonalon késnek a vonatok. A Tatabánya-Székesfehérvár-Dunaújváros tengelyen lecsapó vihar máris berekesztette az életet az ország középső-nyugati részén.

Mielőtt nekiindulna….

Az Országos Meteorológiai Szolgálat többször felhívta a figyelmet a zivatarok és a felhőszakadás veszélyére. Az időjárás az augusztus 20-ai ünnepi programokat is befolyásolja, ezért azt kérték: aki kilátogatna a rendezvényekre, kövesse az időjárás alakulását, a veszélyjelzéseket.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Friss híreink!

About Author

Szólj hozzá!