Sorting by

×

Szombattól felfüggesztik az idősek vásárlási idősávját

A kereskedelmi szervezetek és az Idősügyi Tanács javaslatára a kormány felfüggeszti az idősek vásárlási idősávját december 12. szombattól, ezzel segítve, hogy a karácsonyi bevásárlások idején ne legyen tumultus az üzletekben, olvasható a Kormányzati Tájékoztatási Központ közleményében.

A felfüggesztés ezzel ellentétes döntésig marad érvényben – az erről szóló kormányrendelet hamarosan olvasható a Magyar Közlönyben, írták.

Szombattól időkorlátozás nélkül vásárolhat bárki

az élelmiszerboltokban, a patikákban és drogériákban is. Az idősek vásárlási sávjának felfüggesztését a hazai kereskedelmi szervezetek kezdeményezték az ünnepi időszakra jellemző zsúfoltság csökkentésére.

A javaslattal az Idősügyi Tanács is egyetértett, ezért a kormány úgy döntött, hogy felfüggeszti az idősek vásárlási idősávját.

Arra azonban felhívták a figyelmet,

hogy vásárlás során továbbra is kötelező a maszk viselése.

Az időseket arra kérik, hogy ha tehetik, akkor inkább kérjék hozzátartozójuk segítségét a bevásárláshoz, de ha személyesen mennek vásárolni, akkor kerüljék a zsúfolt üzleteket.

egyezkednek

átver

Egy hozzászólás itt: “Szombattól felfüggesztik az idősek vásárlási idősávját

  • 2020.12.12 - 09:52
    Közvetlen hivatkozás

    Nem a kormánynak kellene erről döntenie, hanem az önkormányzatnak. A cél, hogy ne legyen tömeg. Odafönn a mennyekben nem tudják a mi földhözragadt vásárlási szokásainkat, meg hogy mikor vannak nyitva a boltok. Az utóbbit az önkormányzat akár meg is változtathatná indokolt esetben.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.