Felháborító! A családbarát kormány 82 megmenthető gyermeket „ítél halálra” 0 843

beteg-gyerek

A Demokratikus Koalíció arra szólította fel a kormányt, hogy a magyar állam fizesse ki a gerincvelői izomsorvadásban szenvedő gyermekek gyógykezelését. Portálunk utánajárt a tragikus és megrázóan embertelen hír hátterének is.


120 gyerekből mindössze 38 gyógyítási költségét vállalja az állam

A DK EP-listavezetője szombaton Budapesten sajtótájékoztatón elmondta, hogy 120 olyan gyermek van Magyarországon, akik ebben a genetikai eredetű betegségben szenvednek. Ezek a gyerekek megfelelő gyógykezelés nélkül öt éves koruk körül meghalnának, de 2017-ben megtalálták a betegség ellenszerét – hívta fel a figyelmet Dobrev Klára. Az állam azonban csak 38-nak fizeti ki a fejenként körülbelül 70 millió forintba kerülő gyógykezelést, vagyis 82 megmenthető gyermeket „ítélnek halálra” – hangoztatta.

Dobrev Klára felhívta a figyelmet, hogy 2017, vagyis a gyógymód felfedezése óta nemcsak Nyugat-Európában, hanem Szlovákiában, Romániában és Lengyelországban is az állam fizeti az összes ilyen kisgyermek gyógykezelését.

Eközben a magyar kormány a sokszorosát költi el propagandára

vagy egy senkit nem érdeklő vadászati világkiállításra annak az összegnek, amiből ezek a gyermekek megmenthetőek lennének – mondta bírálatként.

A politikus kijelentette: azért is kell európai egészségügyi minimum, hogy ha létezik ellenszer, akkor minden embernek járjon az a kezelés, amivel meg lehet menteni az életét.


A listavezetőt más témában arról kérdezték, hogy korábban kommunikációs trükknek nevezte a kormány migrációs politikáját. Dobrev Klára azt felelte, hogy ma Magyarországon nem a bevándorlás, hanem a kivándorlás a legnagyobb probléma. A kormány nem hajlandó arról beszélni, hogy sok százezer honfitársunknak külföldre kell mennie, ehelyett egy PR-akcióra költi az összes erőforrását – fogalmazott.

Háttér

László Imre, a DK egészségpolitikusa a parlamentben egyperces felszólalásában kérdezte Rétvári Bencét a témáról, „Négymilliárd sok a gyermekek életéért?” címmel, majd közösségi oldalán megosztotta a felvételt az esetről:

Ez egy keresztény kormány álláspontja. 4 milliárd forint kellene, hogy valamennyi beteg megkaphassa a szükséges gyógyszert, miként azt Romániában (!), Szlovákiában (!) és Lengyelországban (!) minden beteg számára biztosítják, mérlegelés nélkül. A választ és a kormány álláspontját egy KDNP-s államtitkár tolmácsolta. Ezt mindenkinek meg kell ismerni!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb cikkeink

figyelem

Kigyulladt egy huszonöt négyzetméteres használaton kívül fabódé a Csörsz utcai Mom Sport tetején a XII. kerületben, írja a Katasztrófavédelem. A TŰZOLTÓK …

„Köszönöm szépen!” – ezt ismételte meg Farkas Flórián többször is, amikor a most nyilvánosságra került OLAF-vizsgálatról és az 1,6 milliárdról …

A 2018-as kompetenciamérés alapján a szakközépiskolások (régebben szakiskolások) teljesítménye minden korábbi felmérés eredményénél gyengébb. Ez a csapnivaló eredmény pedig a …

kalman-olga

Kálmán Olga DK-s főpolgármester-jelölt programjában kiemelt helyen szerepel a Tarlós István által leállított panelprogram folytatása. Ígéret szép szó… Az ellenzéki …

Pin It on Pinterest