Fidesz-össztűz Márki-Zayra: ötmilliárdot bukott miatta(?) Hódmezővásárhely

Az eddigi kilövésre ítéltek mellé felsorakozott Márki-Zay Péter is, a Fidesz-kommunikáció szerint 5.000 millió forintot nem adnak Hódmezővásárhelynek a polgármesterük miatt.

Ötmilliárd forintot vesztett Hódmezővásárhely azzal, hogy Márki-Zay Péter (Mindenki Magyarországa Mozgalom – Tiszta Vásárhelyért Egyesület) polgármester miatt meghiúsult a tudásközpont és könyvtár építése

– mindezt Cseri Tamás fideszes önkormányzati képviselő csütörtökön jelentette ki.

“hova vezet a politikai cirkuszolás”

A politikus sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, a fejlesztés elmaradása nagyon jó példája annak, “hova vezet a politikai cirkuszolás”. Márki-Zay Péter

“nem a várost akarja építeni, hanem saját politikai karrierjét”, “elsősorban az foglalkoztatja, az ellenzéki tülekedésben hogyan tudja előrenyomni magát a pályán”

A képviselő emlékeztetett: a korábbi városvezetés 2017 májusában állapodott meg a kormánnyal a Modern városok program keretében az új könyvtár és tudásközpont építésének csaknem ötmilliárd forintos támogatásáról. A lakossági igényeknek megfelelően négy alkalmas, belvárosi helyszínt is kiválasztottak, majd nemzetközi tervpályázatot írtak ki, amely 2018 tavaszán eredményesen le is zárult.

Elfogyott a közismerten végtelen kormány-türelem

Márki-Zay Péternek az időközi választáson egyik kampányígérete volt, a könyvtár nem a tervezett Kossuth téri helyszínen valósul meg, 2018 őszén pedig egy internetes szavazást követően egy másik belvárosi telket választottak. Ezt követően több mint egy évig nem történt semmi, az idei év elején pedig a polgármester bejelentette, mégsem ott, hanem egy a központtól távolabb eső helyszínen építenék meg a könyvtárat, így a nulláról újra kell kezdeni a tervezési folyamatot.

A kormány miután a beruházás megkezdése éveket tolódott, és az önkormányzat a megállapodás újabb módosítását kérte, nem engedélyezte a támogatási okirat meghosszabbítását.

A városnak vissza kell fizetnie a korábban folyósított támogatásokat

Cseri Tamás kitért arra is, hogy egy mélygarázs kialakítása is a projekt része volt, amely megoldotta volna a belváros parkolási problémáját.

Miután az önkormányzat megszegte a szerződéseket, és nem indította el a beruházásokat, más, a Modern városok program keretében tervezett projekt – így a külterületi kerékpárút-hálózat több mint 100 kilométeres meghosszabbítása, több iskola bővítése – is veszélybe került.

Az érem másik oldala, minderről a megvádolt….

“Minden vásárhelyi és minden magyar nevében szépen kérem, jól gondolja meg, hogy EDWARD KIRÁLY ÉJI NYUGALMA SOKKAL TÖBBET ÉR, MINT EGY ÚJABB STADION A SZÜLŐFALUJÁBAN, EGY ÚJABB BANK, ERŐMŰ, VAGY YACHTKIKÖTŐ A CSALÁDI CÉGEIBEN, VAGY EGY ÚJABB WALESI BÁRD LEFEJEZÉSE….”

A teljes bejegyzés:

Forrás

koronavírus-fertőzés

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük