Budapesti hétköznapokKerítésen innen

Mától q#rva drága lesz bliccelni – Új jegyárak a BKK-nál a közösségi közlekedésben

bkk

2022. szeptember 1-től, vagyis mától drágul a budapesti tömegközlekedésen néhány jegytípus ára. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) azt is megjegyezte, csütörtöktől bliccelés helyett megéri inkább jegyet vagy bérletet vásárolni.

Mi mennyi

A BKK jegy- és bérletárai 2013 óta nem emelkedtek, miközben a közösségi közlekedés költségei folyamatosan nőttek, de most muszáj volt lépni a forráshiány csökkentése érdekében, közölte a társaság.

Szeptember 1-jétől a 24 órás jegy 1650 forint helyett 2500 forintba kerül, a csoportos 24 órás jegy ára 3300-ról 5000 forintra nő, a 72 órás jegy 4150-ről 5500 forintra, a hetijegy ára pedig 4950-ről 6500 forintra emelkedik.

A felsoroltakon kívül semelyik másik jegy és bérlet ára nem változik, írta a BKK.

Kicsit nehéz utánanézni a pontosabb, részletesebb számoknak mivel szeptember 1-én reggel ez fogad a BKK jegyinformációs oldalán:

Egekben a bliccelés ára

A bliccelés is drágul A mai naptól a pótdíjazás során kiszabott összegek is változnak. A helyszíni pótdíj a jelenlegi 8 ezer forintról 12 ezer forintra nő, a 30 napon belül befizetett pótdíj 16 ezer forintról 25 ezer forintra emelkedik, a 30 napon túl befizetett pótdíj pedig 32 ezer forintról 50 ezer forintra módosul. A 30 napon túl befizetett pótdíjak esetén a költségekhez adódó 500 forintos eljárási díjtól a BKK a jövőben eltekint.

A BKK megszünteti, vagy más termékekkel összevonja azokat a jegyeket és bérleteket, amelyekre alig van kereslet. Olyan is akad köztük, amelyből egyetlenegyet sem adtak el az elmúlt években. A változásokról ide kattintva lehet tájékozódni.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Így történt

Friss!

 • Vatikáni rájder is részt vett az országúti kerékpáros világbajnokságon
  Bár Don Matteo mindenhová kerékpárral ment, az mégis igazi kuriózum, hogy az idei országúti kerékpárosok mezőnyversenyében a 40 esztendős Rien Schuurhuis a Vatikán színeiben állt rajthoz.
 • Karma-válsághelyzet ellen itt az 5 módszer, amitől fellélegezhetsz!
  Ha pozitív energiát szeretnél létrehozni az életedben, akkor az alábbi tanácsokat jó, ha megfogadod. Éld így az életed, és meglátod, minden a legnagyobb rendben lesz! Mindannyian azt kapunk, amit adunk, vagyis az általunk kibocsátott energia visszaszáll ránk. A Világegyetem törvényeit nem tudjuk megváltoztatni, csupán annyit tudunk tenni a “karmánk érdekében”, hogy pozitív életet élünk, annak érdekében, hogy azt kapjuk vissza.
 • Mel Gibson emelte Novák Katalin presztizsét, vagy fordítva? Ki vitte a fotóst?
  Ahogy Orbán Viktornak “leszervezték” a Schwarzenegger-randit, vagy a Chuck Norris találkát, úgy Novák Katalin sem maradt konzervatív/jobboldali/abortuszellenes filmsztár-fotó nélkül.
 • Magyar György: Semjén doktor törvénymódosítása semmit nem bíz a véletlenre
  Létrejöhet az elvileg független Integritás Hatóság, amelynek feladata például az uniós forrásokkal kapcsolatos visszaélések megelőzése, a jogsértések megakadályozása, leleplezése. Erre azonban van már néhány elvileg „független” szervezet, ilyen például az ügyészség. Mitől lesz jobb a helyzet, ha – az EU-s pénzek elherdálásának elkerülése érdekében – Semjén-javallatra létrejön egy újabb kormányzati hivatal?
 • Szijjártó Péter ismét lágyékon rúgta az Uniót – Mire ez a nagy kapálódzás?
  Szijjártó Péter úgy szerint vitán felül áll, hogy amerikai gazdaság nyer ezekkel a szankciókkal, hiszen míg az EU gazdasága recesszió felé tart, az Egyesült Államok gazdasága – többek között az ottani alacsonyabb energiaárak miatt – egyre versenyképesebbé válik.

About Author

Szólj hozzá!