Földrengés Mexikóban

Az bizony nem ritka dolog, sajnos, hogy Mexikóvárost földrengés rázza meg: tavaly parasportolók világversenyei maradtak el azért, mert szeptember 19-én a Richter-skála szerint 7,1-es földmozgás rázta meg a várost – az már annál ritkább, hogy egy mexikói földrengést ember okozzon. Az meg soha sem volt még, hogy foci-világbajnokság miatt induljon meg a föld.

Hát, most már ilyen is van. Az mindenki előtt ismert tény, hogy tegnap a mexikói válogatott 1-0-ra verte Németországot a Luzsnyiki stadionban, és ezt nem kevés hazai szurkoló a helyszínen kísérte figyelemmel, minek következtében az első gól után hangrobbanás volt a stadionban, de a végén jött az igazi ünneplés, minden repült mindenfelé, ami a mexikói szurkolók kezében volt, és jóval a lefújás után is a lelátón ünnepeltek még. A mexikóiak egyébként már az első naptól kezdve nagy számban vannak jelen Moszkvában, rendszeresen találkozni velük a város különböző pontjain, a tömegközlekedésen, sokak szívébe belopták magukat latinos temperamentumukkal, utcai énekléseikkel.

De sehol nincs a moszkvai hangrobbanás a mexikóvárosi ünnepléshez képest!

Tudjuk, hogy a meccs egyetlen gólját, a mexikói győzelmet jelentő találatot Hirving Lozano szerezte az első félidőben, ami után Mexikóvárosban két földrengésmérő is bejelzett, ugyanis a szurkolók akkora ugrálást csaptak a gól pillanatában, hogy ráfértek vele a Richter-skálára. Hogy még pontosabbak legyünk, a USA Today jelentése szerint az ugrálók a Richter-skála szerint 2-es erősségű földmozgást keltettek, amit még egy chilei szeizmológiai intézet is érzékelt.

Na, ez a valami.

Ha mindehhez hozzávesszük, hogy Mexikóvárosnak ez idő szerint 21 millió lakosa van, el tudjuk képzelni, mekkora fiesta lehetett.

Kérem, ilyen még nem volt: akkora ez az idei világbajnokság, hogy még a föld is megindul tőle.

Egy szerencsénk van: Kína még nem jutott ki a VB-re.

No, az lesz az érdekes, mikor majd egész Peking és Sanghaj ugrál.

Az már nem kettes erősségű lesz.

Szerencsére az még odébb van.

Szele Tamás

Sport Mindig

Kapcsolódó:

Mexikó legyőzte a világbajnokot

Löw: nem azon a szinten játszottunk, amelyen szoktunk – helyszíni tudósítás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük