Törvényjavaslat a focisták szidása ellen – egyelőre “csak” pénzbírság a szankció

Micsoda távlatok nyílnak Orbán Viktor előtt! Feltehető, hogy megtetszik az orosz ötlet és valamelyik elhivatott híve már írja is az önálló képviselői indítványt, hogy se mondani, se gondolni ne lehessen rosszat a magyar focistákról.

Csak szépen, ahogy a csillag megy….

Vitalij Milonov orosz parlamenti képviselő szerint aggodalomra semmi ok: kritizálni ezután is lehetne a nemzeti tizenegyet.

„A játékosaink még ki se mentek a pályára, de már mocskolták őket. A futballisták nem tehetnek minden alkalommal egyenként feljelentést a rendőrségen. Ők az államunkat képviselik. Vagyis azok a semmirekellők, akik besározzák a válogatottat, az országunkat gyalázzák meg”

– írta a Komszomolszkaja Pravda.

Csak nehogy megtetsszen!

A mostani alaptörvény-mizéria közben nem kéne ott megállni, hogy egy fonnyadt kis törvényt hozzanak foci-ügyben, egyenesen a gránit-alkotmányba lehetne vésni. És ha már vésünk, ne csak a focistákat ne lehessen szidni, például a politikusokat se lehessen kritikával szemlélni, meg a gázszerelőket, ja és persze a politikushaverokat és a rokonokat sem.

Egyáltalán: a kritikát kellene betiltani!

Visszatérve az orosz precedensre: 10 ezer rubeles büntetést szabhatnának ki Oroszország szerte a gyalázkodásért, de hogy pontosan mit jelent a gyalázkodás, az a nyilatkozatból nem derült ki – a törvénytervezet viszont állítólag a lap birtokában van. Szemjon Szlepakov gúnyos dala például a határon van, de mivel a humorista sok sikert kívánt a csapatnak, ezért talán belefér.

„Futballistáink, legyenek bármilyenek, a mieink. Erre mifelénk valamiféle nyomoroncok huhoghatnak rájuk. Ezzel teljesen elveszik a lelkesedésüket. És ha a mi futballistáink kikapnak, akkor azok tehetnek róla, akik gyalázták a fiúkat”

– mondta Milonov, még az 5-0-ás győzelem előtt.

(forrás: index.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük