Folytatjuk! – de mit is? – levelünk jött

Kaptunk egy levelet. Olvasónk néhány érdekes anomáliára hívja fel figyelmünket a borsodi időközi választás okán. Folytatjuk! – ez a Fidesz legendás választási szlogenje. Elvileg akár nyerő kártyát is láthatunk benne, hiszen a kormánypártok 10 éve sorra nyerik az úgynevezett választásokat. Kivéve, amikor nem.

Ám nézzük, mit is folytatnának!

Mindenekelőtt a közpénzek elsikkasztását, ami definíció szerint annyit tesz, hogy valaki a rábízott dolgot sajátjaként kezeli, azaz eltulajdonítja. Kezdődik a levél, majd így folytatódik: Se szeri, se száma az ilyen eseteknek. Immáron kár is lenne belekezdeni a felsorolásba. Bárki fejből tudná mondani csak az általa látottakat, napestig.

A lopott pénz persze nem csupán a NER-lovagok és apródjaik gyarapodására megy, hanem bőségesen jut a rezsim fenntartására, azaz hazug propagandára is, amit a nép egy része – lássuk be! – szívesen fogyaszt. Ezt a főztöt még meg kell még fejelni némi csalással, és lám, itt van a lopás alapú társadalmuk “siker-receptje”.

Most éppen Borsodban van ilyesféle főzőcske, de “okosan”

A tragikus balesetben elhunyt országgyűlési képviselő korábban Szerencs polgármestere volt, s még évek múltán is folynak a vizsgálatok a szolgálati autói, illetve önkormányzati bérbeadásai ügyében. Lánya, aki dinasztikus ambíciókkal szakadt haza Amerikából, széles mosolyokkal vetette bele magát a játszóterek és az iskolák világába, vagyis mindenki által jól látható módon olyan terepeken kampányol, ami faék egyszerűséggel szólva: szigorúan tilos. Törvényileg.

A hölgy egyébként jogász végzettségű

Mégsem ez az első esete, hogy hatóság is megállapítja jogszabályt sértő magatartását- derül ki a továbbiakból. A helyi választási bizottság most konkrétan felszólította a törvények betartására, miközben egy újabb, törvénysértést jelző beadványról fog tárgyalni a következő napokban. Az ügynek azonban van egy tragikomikus eleme is, nevezetesen a választási bizottság nem vonta kétségbe a “bulikirálynőként” is emlegetett fideszes asszonyság jóhiszeműségét. Attól tartok, ha nyilvánvaló és tételes jogszabálysértések esetén egy elkövető jogásszal szemben fenntartják a jóhiszeműséget, akkor az ítészek – bár burkoltan – de alighanem azt mondják ki, hogy az illető alsó hangon is tudatlan.

Nem lehet sokkal jobb véleményünk a “szivárványkoalíció” szükségjelöltjéről sem,

aki azon túl, hogy a sajtó elől bujkáló rasszista, nem igazán élvezi a budapesti főpolgármester pártjának, mint első helyi jelölő szervezetnek a segítségét, hiszen nem ő eredt a fideszes versenyző nyomába, hanem az egyetlen és valóban ellenzéki, ám független induló, Tóth Ádám. A szerencsi kisvállalkozó jelen esetben az “aranyágacska”, aki hátrébb utalja a pártpolitikát, az emberekkel foglalkozik, és jó ütemben kezdi leelőzni vetélytársait. Végül is “csak” eggyel több szavazatra kell törekednie, mint bárki másnak.

Szerintem leginkább ez a siker receptje

A helyiek – remélhetőleg – sem a tolvajlás, sem a gyűlölködés világát nem akarják folytatni, hanem élni, dolgozni és végre gyarapodni akarnak.

téveszméi

 

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük