Friss! Az NNK üzent a maszk- és oltáselleneseknek és a vírustagadóknak! - Városi Kurír

Sorting by

×

Friss! Az NNK üzent a maszk- és oltáselleneseknek és a vírustagadóknak!

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) közleményben fejezte ki, mit gondol azokról az emberekről, akik a vírus létét tagadva hamis állításokat terjesztenek a koronavírusról, vagy az oltásokról, illetve maszkellenes csoportokról és ezek hangadóiról, akik aláássák a védekezés sikerét.

Hirdetés

Bizonyított tény,

ha a lakosság 80 százaléka maszkot hordana, tizedére csökkenne a fertőzések száma. A baj nagy, mert az oltásellenesek és társaik már a köznevelési intézményekben is ott vannak és terjesztik káros nézeteiket.

Az NNK közleménye:

Miközben az új koronavírus megfékezésével küzd a világ, egyre nő azok száma, akik kételyeket fogalmaznak meg a vírussal, a járvánnyal, vagy a járvány kezelésével kapcsolatban. Teóriáik orvosszakmailag megalapozatlan állításokat és tárgyi tévedéseket tartalmaznak, amelyek a járvány elleni védekezés hatékonyságát jelentősen veszélyeztetik, aláássák a kormányzati és a tudományos törekvéseket a járvány visszaszorítása érdekében. Ezen túl veszélyeztetik saját maguk és embertársaik életét is.

A különböző oltásellenes és az új koronavírus létezésében kételkedő nézetek

folyamatosan terjednek az internetes oldalakon, közösségi portálokon, de eljutottak a köznevelési intézetekbe is. Pedig a védőoltások már bizonyították hatékonyságukat és a hazai adatok is jól szemléltetik azt, hogy hogyan változott meg az egyes védőoltással megelőzhető fertőző betegségek előfordulása. A védőoltásoknak köszönhetően több halálos betegség eltűnt, a fertőzések száma minimálisra csökkent, és számos, súlyos gyermekbetegségben ma nem hal meg gyermek Magyarországon.

A koronavírus létezik, köztünk van, egyre jobban terjed, hazánkban és külföldön is egyaránt!

A fertőzés terjedésének lassítása csak úgy működhet, ha betartjuk azokat a megelőző, védekező higiénés szabályokat, amelyek megakadályozzák a vírus terjedését. Ilyen az orrot és szájat eltakaró maszk használata. Bizonyított tény, hogy ha a lakosság 80 százaléka maszkot hordana, a fertőzések száma a tizedére csökkenne.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ elkötelezett amellett, hogy az általános átoltottság és az újkoronavírus terjedését megakadályozó megelőző szabályok betartása társadalmi normaként váljon elfogadottá.

A védőoltások elutasítása, az újkoronavírus tagadása társadalmilag elfogadhatatlan,

ezért igyekszik aktívan fellépni minden félrevezető tájékoztatás, cselekedet ellen. Ennek kapcsán együttes fellépésre kéri a médiában dolgozókat, gyermekorvosokat, családorvosokat, óvónőket és a pedagógusokat, hogy véleményformáló szerepüknél fogva csak a hiteles forrásból származó információkat továbbítsák.

Forrás

csillagjegy

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.