Füstölt a Margit híd

Gőzfelhőt lehetett látni reggel a Margit híd pesti oldalon lévő lábánál. Miután többen azt hihették, tűz keletkezett, bejelentés is érkezett a katasztrófavédelemhez.

A kezdeti gyanúval ellentétben

nem távhőszolgáltató vezeték sérült meg

– tudatta a Főtáv. A szolgáltató kommunikációs igazgatója, Herpai Attila elmondta: ehhez azért sem fért kétség, mert a Főtávnak a hídon át nincs is vezetéke.

„A FŐTÁV Zrt. munkatársai a helyszínen megvizsgálták a szivárgó vezetéket és a szemle is megerősítette, hogy a kérdéses vezeték nem a FŐTÁV üzemeltetésében van, attól legközelebb csak a Pozsonyi úton található távhővezeték. A FŐTÁV Zrt. egyébként folyamatosan vizsgálja és monitorozza a mintegy 1000 kilométeres vezetékhálózatát és a szükséges javításokat a fűtési szezonon kívül, a nyári karbantartási időszakban végzi el” – közölte a cég.

A helyszínen már a rendőrség is kint volt – bár ez a török elnök látogatásának második napja miatt egyébként is indokolt volt az útszakaszon. A gyanú szerint a termálvezeték csövéről valakik egy szelepet lophattak le, ez vezetett a szivárgáshoz, amelyet kilenc óra előtt elállítottak.

(Forrás: Index)

Erdogan Budapestre jön, jól megszívja, aki közlekedni akar

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük