Kerítésen innenBudapesti hétköznapok

“Futárok a KATA-ért” – A rendőrök az Oktogonon igazoltatták a tüntetőket

futárok

Ismét tüntetést tartottak a kisadózó vállalkozók tételes adójának (kata) módosítása ellen tiltakozók Budapesten. A hétfő esti demonstráció résztvevői előbb a Margit hídon, majd a körúton is akadályozták a gépjárműforgalmat, de a közösségi közlekedést is.

A “Futárok a KATA-ért” elnevezésű Facebook-csoport hirdetett meg hétfő este 7 órára demonstrációt “Jobbágyfelkelés!” címmel a Margit híd pesti hídfőjéhez

A néhány száz résztvevő rövid időre több forgalmi sávot is elfoglalt hídon, így az autósok Buda felé egyáltalán nem, Pest felé egy sávon tudtak közlekedni.

A Budapesti Közlekedési Központ Facebookon közzétett bejegyzései szerint a demonstrálók átmenetileg akadályozták a 2-es és a 2M villamos, továbbá a 26-os, a 91-es, a 191-es és a 291-es buszok közlekedését.

A Margit hídtól a demonstrálók átvonultak a Kossuth Lajos térre

Néhány résztvevő a vállán egy “demokrácia” feliratú koporsót vitt, amelyet később a Parlament elé tettek le, és üzeneteket helyeztek el benne. Korábban a szervezők a Facebookon azt kérték a résztvevőktől, írják le egy papírra, milyen terveik, álmaik voltak a jövőre nézve Magyarországon.

A demonstráción felszólalók közül többen kifogásolták, hogy Orbán Viktor miniszterelnök szombati, tusványosi beszédében “narkósokként” utalt a hidakon tüntetőkre. Volt, aki európai szintű fizetést követelt, míg más azt hangsúlyozta, a kormánynak gazdasági válság esetén az lenne a dolga, hogy az embereket segítse.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján este 9 óra után azt írta: a szervező a Margit híd pesti hídfőjéhez, valamint a Kossuth térre meghirdetett gyűlést befejezetté nyilvánította.

A rendezvényen résztvevők egy csoportja viszont átvonult a Nyugati térre, ahol mind a közösségi közlekedést, mind a gépjárműforgalmat akadályozta.

A Telex.hu írta meg, hogy rendőrsorfal vette körbe a tüntetőket az Oktogonnál

“A kétszeres rendőrkordonon belül 50-70 ember lehet, köztük sok az újságíró. Akik a kordonon belül vannak, azokat igazoltatják.”

Forrás: MTI / Telex.hu

Friss híreink

About Author

Szólj hozzá!