Havi hatvanezret kapnak azok az egyetemisták, akik az őszi önkormányzati választásokig lelkes kormánypárti véleményeket tesznek közzé a neten.

Na mi van, kedves NER-társak?

Hol van az önkéntes, a szívből jövő lelkesedés? Bezzeg Goebbelsnek még nem kellett premizálnia az elkötelezett buzgalom fűtötte rajongókat, s Rákosiék idejében sem koszos pénzért, hanem igaz meggyőződésből lelkendeztek a munkáslevelezők!

Elmaradtak volna a saját jogon és nem az üzleti szellemtől hevülő tapsbrigádok? Hát már a Fidesz-KDNP szeretete sem bévülről táplálkozik? Immár azt is aprópénzre kell váltani?

Amúgy is messzemenően helytelenítem, hogy a hunok leszármazottainak lelki-mentális őstisztaságát és eredendő romlatlanságát kiszorítsa a kapitalista piaci szellem idegen, kozmopolita, romlott spekuláns szellemisége!

Forrás

Háttér

Pályázatot írtak ki

“polgári értékeket valló egyetemistáknak.”

A Szövetség az Új Nemzedékért Alapítvány által kiírt tender nem csak úgy általában támogatja a fideszes diákokat, hanem konkrét cselekvést vár el az öt hónapon át folyósítandó havi 60 ezer forint nettó fejében:

“A program időtartama alatt a hallgatók publikációkat, véleménycikkeket írnak és jelentetnek meg, hallgatótársaik körében közösségszervező feladatokat látnak el, valamint rendezvények szervezésében működnek közre.”

Az önkéntes alkalmi propagandistáknak

új szervezeti hálót is alapítanak Fúzió Hallgatói Közösségek néven. Véletlen egybeesés lehet, hogy az augusztus elsején induló program résztvevői éppen az őszi önkormányzati választás előtti hónapokban kezdenek pénzt kapni annak fejében, hogy kormánypárti véleményekkel írják tele az internetet és az offline sajtót.

A cikkben az a különös, hogy kiderül belőle, hogy a jelentkezés határideje most vasárnap, vagyis a felhívást csak két nappal korábban tették közzé a lapban, miközben a kiírás szerint előnyt jelent, ha valakinek ajánlása van egy civil vagy közéleti szervezet vezetőjétől, amit eszerint alig lesz idejük megszerezni a jelentkezőknek.

Na de hogyan derítik ki, hogy valaki tényleg megfelelően fideszes-e?

Az összetett pályázás során egyrészt önéletrajzot is kell írni, másrészt az alanti három téma egyikét kell kifejteni egy gépelt oldalnyi terjedelemben, hogy kiderülhessen, az illető ideológiailag eléggé képzett-e:

  • Az egyén szabadsága vagy a közösség érdeke fontosabb?
  • Helyettesíthető-e az atomenergia más energiaforrásokkal?
  • Hogyan látod az Európai Unió jövőjét az elkövetkezendő tíz évben?

A Szövetség az Új Nemzedékért Alapítványt Ágh Péter, a Fidelitas elnöke hozta létre 2012-ben, a kuratórium első elnöke Cser-Palkovics András, Székesfehérvár fideszes polgámestere volt, a szervezet a Lendvay utcai Fidesz-székházba van bejegyezve.

(via 444.hu)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét