7. Nemzetközi Gary Moore Emlékkoncert

Ahogy 2012 tavasza óta minden évben, idén áprilisban is Budapesten találkoznak tisztelői és rajongói, barátok és családtagok, hogy egy vérbeli rock, blues-rock koncerttel adózzanak a gitáróriás emléke és zenei hagyatéka előtt az A38 Hajó színpadán. Április 4-én ünnepelné 66. születésnapját az egyik legnagyobb hatású blues-rock gitáros, Gary Moore.

A 2011. február 6-án elhunyt zseniális gitáros lemezei és dalai generációkat érintettek meg, és a több mint négy évtizedes, végtelenül színes és tartalmas pályafutása alatt a rock és blues műfajok meghatározó alakjává vált, gitárosként pedig minden további nélkül a legnagyobbak közé helyezhetjük nevét. Minden ráaggatott szuperlatívusz és emberfeletti jelző ellenére egy egyszerű gitáros volt, ahogy saját maga számára is ez volt az egyetlen igaz és felvállalható státusz.

Egyszerű, de a legjobb!

Európa számos országából és a tengerentúlról érkeznek az idei koncert résztvevői, vendégei. Ezúttal is itt lesz velünk Gary testvére, a szintén nagyszerű zenész, Cliff Moore, aki idén saját triójával érkezik. A tavaly megismert fiatal angol gitáros Ben Poole is visszatér, csakúgy, mint az Emlékestek másik állandó fellépője Angliából, a remek énekes/gitáros Harrisen Larner-Main. Új vendégként üdvözölhetjük majd Németországból a kiváló blues-rock gitárost, Marcus Deml-t.

Hazánkat a Run For Power – Gary Moore Emlékzenekar, valamint az egyik legtehetségesebb fiatal gitáros, Somogyi Remig képviseli majd, és további remek hír, hogy a nemzetközi megemlékezés kedvéért hazalátogat Tommy Katona is, aki 2007 óta már Amerikában zenél, de a hazai blues kedvelő közönségnek őt sem kell bemutatni. Már most tudható, hogy ezúttal is egy különleges estével, számos különböző műfajt érintő, csaknem három órás műsorral, megannyi felejthetetlen dallal emlékezünk majd Gary Moore életére és munkásságára.

Az este menetrendje:

19:00 – Kapunyitás
20:00 – Kezdés (a program várhatóan 23:00 óráig tart, egy 15 perces szünettel)

Jegyinformáció

– 4.500 Ft elővételben március 31-ig
– 5.500 Ft áprilisban és a koncert napján.

Leslie Nyer

Kapcsolódó:

Néhány öregedő rocksztár uralta a koncertpiacot

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük