Geopolitika: akkor hát Nagy-Orbanisztán?

A hét paradoxona: ha szabadon elmondhatod, hogy itt nincs demokrácia, akkor itt igenis demokrácia van, és te egészen biztosan hazudsz – állítja a kormány. Ám ha a hatalom így beszél, ha igazmondó kritikusait így próbálja a hazugság látszatába keverni, akkor a hatalom hazudik róluk – és akkor itt nincs demokrácia. 

Megint nagyot mert álmodni I. Viktor fejdelem,

Végvár kapitánya, a NER rendszerura, a Centrális Erőtér centruma, a Hit őrzője. Azt vizionálta: mostan „mi jövünk”, mert mi vagyunk Európa jövője. Meg azt: háromszáz nap múlva, amikor nagy meglepi lesz ám Európában, elkezdi majd üstöllést, s 2030-ig „újjáépíti” az egész Kárpát-medencét. És ez nem minden! Létrehozza a hanyatló (már keresztényietlen, multikulti-mámorban fetrengő, a kutatásban-fejlesztésben lemaradozó, bürokratikus, önmagát katonai erővel megvédeni képtelen) Nyugat-Európától szinte mindenben különböző Közép-Európát, mint egységes, nemzeti érzelmű, omnipotens gazdasági-politikai-kulturális-vallási-honvédelmi-satöbbi térséget.

Nyilván értik e világos beszédet

Európa- és világszerte a mindenféle nagy-, közepes és kis-hatalmak. Ha igen, akkor – legalábbis a vizionáló szerint nyilván – itt az ideje: zokszó nélkül vegyék tudomásul, hogy Kis-Magyarország minden ellenkező híreszteléssel szemben nemhogy elveszítette volna, de igenis megnyerte a II. világháborút! Győzött. Visszamenőleg is! Kétharmaddal legalább. És szinte biztosra vehetik: ezt törvénybe is iktatják majd. Dettó kétharmaddal legalább. (Aki pedig ebben itt a kerítésen belül kételkedni merészel, az minimum hazaáruló lesz. Hamar egy közmunkatáborban találhatja magát, ahol részt vehet a felcsúti kisvasút Tusnádfürdő-Bálványosfürdő közötti szakaszának építéséhez szükséges kőzetanyag kitermelésében és a bazaltkövek méretre zúzásában.

Természetesen Kis-Magyarországra nézvést

nem lesz érvényes a párizsi békeszerződés diktátuma sem. Győztesi jogainak érvényesítését pedig (reszkess Nyugat-Európa, vae victis!) olyan példaadó, és mind jobban erősödő világhatalmak garantálják majd, mint a nemzeti érdekeinket messzemenően figyelembe vevő, és az illiberális úton minket örökkön és megbonthatatlanul támogató Oroszország, Törökország és Egyiptom. Izraelről már nem is beszélve, legalábbis sacc/kábé a jelenlegi kormányzás végéig.

Ugorjunk egyet az időben, és képzelegjünk! Tegyük fel, 2030-at mutat naptár!

Európa térképéről teljesen eltűnt Kis-Magyarország. Összezsugorodott Szlovákia, Ukrajna, Románia, Szerbia, Horvátország, Szlovénia, tán még Bosznia és hangyányit az üveghegyen innen a sógori Ausztria is. Egy Nagy Kárpát-Medence nevű – a valahai K.u.K. majd ohne K.u.K. Magyar Királyságra kísértetiesen emlékezetető formájú és területű, ám új államalakulat (mondhatni: birodalom) látható ezek helyén. Legalább egy tenger, az Adriai mossa a partjait. (Második gyanánt a Cseh-tenger sajna nem jöhetett szóba, ebben sokak nagy bánatára Shakespeare tévedett, a Balti és Fekete-tengeri kijáratokat pedig Közép és Kelet-Európa más – az új közép-európai térséggel nem egyesült, csupán csak szomszédos nemzetállamok működtetik, persze a maguk hasznára).

Ami nem látszik a 2030-as magyar kiadású Európa-térképen:

  • A Kárpát-medencét teljesen körülvevő 4-6 méter magas, áthatolhatatlan, pengés és áram alá helyezett kerítés, amivel a környező – és a két sebességes Európában Nagy Kárpát-Medencénél és Új Közép-Európánál sokkalta gyorsabban fejlődő, gazdag –nemzetállamok (mint Maradék Szlovákia vagy Kis-Románia) rekesztik ki a „maghiari”-nak bélyegzett menekülteket, és megtörik a kerítésen belülről időről-időre újra rájuk zúduló embertömeg-hullámokat.
  • Nem látszik az sem, hogy a megújult, sorozott(!) Kárpát-medencei hadsereg derék, suvikszos egyenbajszú katonái a kerítés belső oldalán már nemcsak járőröznek a senki földje peremén, de mivel állandó, nyílt tűzparancsuk van, a felszólítás után a nyeregből hátrafelé nyilazva lőhetnek is a menekülőkre. Akik annyira, de annyira fanatikusak; még az aknazár és a menekültek sanyarú sorsáról szóló rengeteg, államilag megerősített, tehát hiteles beszámoló sem tántorítja el őket, hogy akár életük árán is próbáljanak elinalni innen.
  • Az sem látszik, és persze a KMTI (a Kárpát-medencei Távirati Iroda) sem tudósít róla, hogy közben ismét összeállt az Antant és a volt tengelyhatalmak egy része, meg a Kis-Antant, s zárt ajtók mögött a stratégáik már napirendre is tűzték Nagy Kárpát-Medence teljes gazdasági és kulturális blokád alá helyezését. Sőt, kezdeményezték a terjeszkedő új birodalom kizárását az ENSZ-ből, az EU-ból, a NATO-ból, a Független Államok Közösségéből, az ASEAN tagországai közül, az Arab Ligából, a londoni Pink Cats Clubból és általában: mindenhonnan.

Nem a gólya hozza, vagy mégis?

  • A KMTI hírei alapján a Honi Központi Médiaszolgáltató alá tartozó – azaz valamennyi – sajtóorgánum beszámol róla, hogy a nyelvi nehézségek, és a krónikus tolmácshiány miatt ismét elhalasztották Paks II. próbaüzemét; hogy a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren ezután a havaria esetét kivéve nem landolhatnak az Afrikából Észak-Európába tartó gólyák, mert még elpottyantanának itt valaki ide nem illőt; hogy újabb 0,1 százalékkal emelik a tizenkét gyermekes, fehér bőrű keresztény családok adókedvezményét; hogy jelentős állami támogatásra pályázhatnak a kéthetes sebész szakorvosi átképzésre jelentkező fiatalok, akik legalább 6 havi gyakorlatot szereztek valamely húsfeldolgozó üzemben vagy hentes üzletben, és ezt dokumentumokkal igazolni is tudják; hogy a parlament bő kétharmaddal megszavazta: a tarokkban nem kell ezután a licitáláshoz a játékos kezében lennie a három honőr – a skíz, a XI-es és a pagát – valamelyikének, hanem vadászat után legyen elég ezt blöffölni.
  • A Szabad Európa Rádió adását a 16, 19, 25, 31, 41 és 49 méteres rövidhullámon titokban hallgatók még arról a gazdasági tényről is értesülhetnek, hogy a KNB (a Kárpát-medencei Nemzeti Bank) biztonságos új bankjegyet bocsát ki. A szabad levegőn alig egy hét alatt elbomló műanyagfóliára nyomtatott ezermilliárd millforintos címleten I. Viktor örökös fejedelem királlyá koronázását ábrázolja a metszet. Ez a rádióadó azt is közli: a KNB Monetáris Tanácsa döntött: a KMF (Kárpát-medencei forint) jegybanki alapkamatát változatlanul 0,9 százalékon jegyzik…
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük