Kend a postára!

Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón egyértelműsítette, hogy amennyiben a fogyasztó befizeti a szolgáltató által megszabott határidőig sárga csekken a szolgáltatás, akkor onnantól kezdve a posta a felelős azért, hogy az beérkezzen a címzetthez.

Ha befizette, hátradőlhet

Ez a kijelentés sok problémára ad megoldást, hiszen rengeteg bírság sorsát pecsételi meg. Általános vélekedés volt eddig a magyar szolgáltatóknál, hogy nem az az érdekes, hogy mikor fizette be a csekk tanulsága szerint a fogyasztó a szolgáltatás ellenértékét, csak akkor vették kiegyenlítettnek a cehhet, ha az beérkezett a számlájukra.

Arról nem beszélt ugyan, hogy milyen formában fizeti vissza az így károsulttá tett ügyfeleknek a pénzt az állam által fenntartott Magyar Posta, de minden bizonnyal most főhet a fej!

Gulyás miniszter ma pontot tett a vita végére:

ha valaki feladta az összeget a postán, onnantól az az ő felelőssége, hogy továbbítsa

A posta tud erről?

Kérdéses, hogy az eddig ezért kirótt bírságoknak mi lesz a sorsuk. Kötelesek lesznek-e visszafizetni a károsult fogyasztóknak a jogtalanul felszámolt pénzt? Kinek kell ez ügyben eljárnia? Mivel nem egy új rendelkezés visszamenőleges alkalmazásáról beszélt a miniszter, ez a kijelentése súlyos milliókba kerül majd a költségvetésnek, lévén a posta állami tulajdonú cég.

Az is felvetődik, hogy meddig visszamenőleg lehet reklamálni és mindenkinek egyénileg, vagy automatikusan készül a posta rendezni hátralékát az ügyfelekkel kapcsolatban?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük