Connect with us

Bulvár

Gyönyörű napos hétvége, na jó néha egy-egy esővel

eső,
Megosztás

Ezen a hétvégén napos koranyári idő vár ránk, persze néhol lehet egy egy esős időszak, de ha arra a kérdésre kellene válaszolnunk, hogy milyen idő lesz, akkor mi a „szép” szócskát említenénk.

Indul a nyár!

Pénteken alapvetően napsütéses, kellemesen meleg, kora nyárias napunk lesz. Délelőtt zavartalan napsütéssel számolhatunk, délután azonban növekvő gomolyfelhőzet mellett elszórtan helyi, kis körzetet érintő, rövid ideig tartó záporok, kisebb valószínűséggel zivatargócok is kialakulhatnak. Az ország déli felén van nagyobb esélye csapadéknak, de északon sem kizárható az előfordulása, összességében azonban kevés helyet érint eső. A szél gyenge vagy mérsékelt erősséggel és változó irányból fúj. Zivatar környezetében élénkülhet fel átmenetileg. Este, éjjel átmeneti, mérsékelt felhősödések mellett zömében nyugodt, csillagfényes égbolt valószínű. Kis eséllyel, elvétve kialakulhat ugyan rövid zápor, de nem lesz jellemző a csapadék.

Pihenőnapok!

Szombaton délelőtt napos, délután felhősebbre forduló idő várható. A felhőzetből elszórtan, összességében kevés helyet érintően, nagyobb eséllyel a Duna vonalában és a Duna-Tisza közén lokális záporok is kialakulhatnak. Jelentős mennyiségű, tartós eső nem valószínű. A légmozgás gyenge, mérsékeltnek ígérkezik. Este és az éjszaka első felében még országszerte sok felhőre van kilátás. A középső országrészben elszórtan záporok is kialakulhatnak. Hajnalban, nyugat felől várhatóan lecsökken, szakadozik a felhőzet.

Vasárnap változóan napos-gomolyfelhős, nyárias idő látszik most valószínűbbnek. Délután továbbra is szórványosan, de az előző napokhoz képest gyakrabban, nagyobb eséllyel, az országban bárhol előfordulhat záporeső, illetve a zivatargócok kialakulásának esélye is nő. Továbbra sem esik mindenhol az országban, maradnak csapadékmentes területek is, míg másutt kis területen jelentős mennyiség is hullhat.

A jövő hét eleje

Hétfőn, jelentős légköri változás előreláthatólag nem érkezik. Növekvő előrejelzési bizonytalansággal, de várhatóan folytatódik a napos-gomolyfelhős, nyárias időjárás, délután erősebb gomolyképződéssel és elszórtan egy-két záporral, zivatargóccal.

Kedden, szerdán – már jelentős előrejelzési bizonytalansággal, de – a legfrissebb modellfutás alapján nagyobb eséllyel elkerüli térségünket az eddig várt csapadékmező, így folytatódhat a D-i légmozgással érkező nedves, meleg levegő beáramlása, napos-gomolyfelhős, szórványosan záporos időjárással, nyárias hőmérséklettel.

(EUMET)

Ezeket olvasta már?

eső,

Szerző