Sorting by

×

Gyűlölve, utálva, leköpve – A világ undorát terelte Oroszország fölé, s az, mint egy kommunikációs felhő, hosszú időn át ott fog lebegni

Ezt érte el Oroszország, ezt köszönheti Putyinnak. A jóérzésű világ azért imádkozik, hogy valaki nyírja ki. Hadat üzent a kis görcs a Facebooknak, a szabad beszédnek, s azt hiszi, legyőzheti az Ukrajnával együttérző globalizmust. A világ undorát terelte Oroszország fölé, s az, mint egy kommunikációs felhő, hosszú időn át ott fog lebegni. Rab László szŰrreál összefoglalója a 10-es hétről.

Nem fog eloldalogni, mert az szégyen lenne számára, inkább lőni fog

Arra hajt, hogy még több civil haljon bele a bombázásokba. Közben nem ad enni a saját katonáinak. Tűri, mert azt nem tudja betiltani, hogy a közösségi hálón mocskos állatnak lehessen nevezni. Putyinból ’Fockin’ lesz, akit nem csak az ukrán generációk fognak gyűlölve emlegetni. De azon karmesterek, balett-táncosok, műkorcsolyabajnokok, cirkuszművészek, futballisták, futballedzők és írók leszármazottjai is, akiket elzavartak és el fognak zavarni Putyin miatt az állásukból. A gazdag oroszokat pedig haza fogják zavarni a Riviéráról, azt fogják nekik mondani, hogy dugjátok föl a pénzt a seggetekbe, húzzatok haza a p*ába, nyaljátok tovább a putyinotok valagát. Lesz sok igazságtalanság ezekben a kiutálásokban. De nem lehet majd ellene mit tenni. A világ utálata fordul Oroszország ellen, s a világba készülő orosz intellektus a napot is el fogja átkozni, amikor a szarházi nekiment Ukrajnának fegyverekkel. S lehet ugyan mondani, hogy az utálatba nem szokott belehalni a politikus (ld. Hitler), de ez most máshogy néz ki. Minden gyűlölt és utált lesz, ami orosz lesz. A világ értékelni fogja Bulgakovot és Dosztojevszkijt, de mindent – gázt, olajat, pezsgőt –, ami mögött a putyini Oroszországot lehet sejteni, le fogja köpni. Oroszország villámháborúra készült. Ehelyett több évtizedre szóló utálat-cunamit indított önmaga ellen. Ott lesz egy ország bukott háborúval a háta megett, be lesz zárva, el lesz vágva a világ értelmes részétől, nézegetheti magát, mint győztes hadvezér, a kis utált pöcs.

Semmi nem lesz úgy, ahogy tervezi

Zelenszkij, a színész fogja legyőzni azt, aki a világ ura akart lenni. Bűzös, büdös lesz a bukás, ebben reménykedjünk.
Zelenszkij érzelmekkel harcol a rakéták ellen, és ez sikeres lesz. A szerencsétlen Orbán Viktor (megint) nem érzi, hogy rossz lóra tett. Kiáll az orosz gáz mellett, minden nap a függőségünket szajkózza, mert valójában ő függ Putyintól, fogja az egyik görcs a másikat. Külügyminisztere, Peti, akinek mellén ott virít a putyinplecsni, ugyanazt szajkózza. Orbán a mi putyinunk, ő is ugyanannak a közutálatnak az áldozata lesz, mint az orosz rohadék. Miközben mindkettő abban bízik, hogy gondos tervezéssel, fegyverek felhalmozásával lehet a harcot megvívni, meg a szabad vélemények tiltásával, a pénztelenség, a kiszolgáltatottság erősítésével. Az elszegényedett, elcsigázott népet könnyebb a vágóhídra hajtani, mint az öntudatost. Ezt csinálja Putyin az oroszokkal, és ezt csinálja Orbán a magyarokkal. Tolták egymás szekerét jó tíz éven át. A minielnökből közben pitiző pincsikutya lett. Aki jutalomfalatként tekint a gázra, tolja maga előtt Paks2-t, melyet megígért Putyinnak, s erre ráerősített február 1-jén is a hosszú asztal végén. ’Ne merj nekem nemet mondani’, mondhatta a Putyin, akinek ütőkártyája van a nagy magyar békeharcos ellen, régi idők papírjai lapulhatnak az irattár mélyén, amivel fogja. Vagy hangfelvételek, melyeket jó orosz szokás szerint rögzítettek. ’Rahimkulovra is vigyázni’ – ezt is mondhatta a Putyin, s hozzácsaphatta, hogy ’nem árt észnél lenni’.
A nagy magyar békeharcos pedig, aki sokáig szóbeli, képzelt háborúban utazott, megjegyezhette, hogy nem árt észnél lenni. De hogy lehet úgy észnél lenni, hogy ugyanúgy utálni fogják őt is, mint az orosz ebtartót, s a végén még a nép az egyszerű agyával azonosítani is fogja a két mérgező politikust, s azt találja mondani, hogy Putyin egyenlő Orbánnal. Mert mindkettő a megalázó fennsőbbséget kínálja az alatta lévőknek, s mindkettő az erőszak nyelvén szól a sokasághoz. Szólni kell hát a seggmédiának, szajkózzák a miniferit, nyomassák, hogy Orbán békeharcos lett, s a Horthy-féle leckét felmondva hirtelen támogatni kezdte az ukrán menekülteket. Bólogat tehát Putyinnak, s egyszerre elhagyja a migráncsozást, abbahagyja a bevándorlógyalázást.

Így csinál egy hamisítatlan hintapolitikus

Eszik Putyin tenyeréből, s megrisszantja a fenekét Ukrajna előtt. Miközben Peti hónapokkal ezelőtt még az ukránokat szuttyongatta azért, hogy ne baszogassák a kárpátaljai magyarokat. Az is Orbán volt, a hintázó magyar államférfi. Aki kezd a ’különleges katonai műveletek’ miatt teljesen elfogyni, elenyészni. A nagy hintázás végén majd azt láthatjuk, hogy faleveleket tépked, s mondogatja, ’megtámadnak – nem támadnak’. Vagy ezt kérdi: ’kivegyem az orosz bankból a pénzem, vagy ne vegyem…’
Jön az ünnep, 48-as hősökké lényegülnek át a fideszes plakátjelöltek, Fürjes Bazsella végigbazsalyogja a Budakeszi utat, malacképű jelöltek egész sora vigyorog ránk sárgán az ország minden táján. Utazom, autózom, mert még tudok gázolajat tankolni, nézem a NER egyforma arcú jelöltjeit, simaképű oposszum les rám a 13kerben, s indul Húgyos Laci is kedvenc városomban (évekkel ezelőtt, amikor még polgármester volt, úgy berúgott, hogy nagy plecsni virított a gatyáján elől a városi ünnepségen). Tele vannak a villanykarók sárga malacképűekkel, éled az Állatfarm, Napóleon és Hógolyó választást akar nyerni. Én vagyok Bandi. a ló, akinek a vágóhidat szánják. Tankolok 480-ért, és suhanok tovább.

480? Ugyan már.

Péntek reggel óta a 7 és fél tonna fölötti teherautók csak piaci áron tankolhatnak, ami 680 forint literenként. Az összes kamionra és élelmiszert szállító nagyobb autóra érvényes a zsuga. A 3 és fél tonnánál nehezebb külföldi furgonok is ennyiért tankolnak. Drágább lesz a szállítás, növekednek az élelmiszerárak. Németországban már 2 euró 20 cent a gázolaj ára. A 400 forint fölé benéző forintot nézve ez már 800 forint fölött van. Ennyi lesz nálunk is hamarosan. Most még Orbánék bohóckodhatnak a négynapos ünnepre elrendelt kamionstoppal (amit aztán azonnal a rendelet életbe lépése után visszavontak), hátha a magyar szállító így nem veszi észre, hogy kétszáz forinttal többet fizet. Fodrozódnak a viharfelhők a Minnerstájsz NER-kócerája fölött, április 3-áig szeretne elvánszorogni valahogy, hogy hatalomban maradhasson.

Kemény idők jönnek, az ellenzéknek is fel kell kötnie a gatyót. Ez volt a 10-es, jöjjön a langymeleg 11-es. A népet Orbán arra biztatja, előre menjen, ne hátra. Miközben ő egyfolytában oldalra sasszézik.

Előző hét

Oroszország

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “Gyűlölve, utálva, leköpve – A világ undorát terelte Oroszország fölé, s az, mint egy kommunikációs felhő, hosszú időn át ott fog lebegni

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.