Nagy megrökönyödést keltett, amikor bejelentették, hogy Czeglédy Csaba ügyvédi szolgáltatását több ellenzéki polgármester vezette önkormányzat pár nappal a választás után igénybe óhajtja venni. Gyurcsány pártelnök igyekszik megmagyarázni a döntést.

“Hallom és figyelem a kritikákat,

hogy Czeglédy Csaba dolgozik DK-s önkormányzatoknak, most meg, hogy a XV. kerület DK-s polgármesterének fia külsős bizottsági tag lett ugyanabban a kerületben. A felhorgadást értem. Senki nem akarja vissza a Fidesz urambátyám világát, a vejek, rokonok szárnyalását, a korrupciót. Ez helyes. Sőt!

- Hirdetés -

A fenti két eset különböző, de van egy azonos mozzanat bennük

A kritikusok elismerik, hogy Czeglédy jó ügyvéd, és azt is, hogy a polgármester asszony fia kitűnő és alkalmas ember. De akkor mi a baj? A látszat! – mondják. A látszat? A látszat fontos. Tudom, hogy sokszor képes megdönteni a valóságot és az igazságot. De a mi dolgunk, hogy ha hamis a látszat, akkor megküzdjünk vele. Mert tönkretesz bennünket, ha hamis látszat alapján ítél az okos demokratikus sokaság.

FRISS HÍREK>>>>>>>>>>>>

Mert ugye például a látszat az, hogy az ország tele van migránssal

  • A látszat szerint Mészáros nem korrupt, csak ügyesen pályázik.
  • A látszat, hogy a DK-képviselők nem akarnak kimenteni embereket a tengerből.
  • A látszat, hogy Magyarország jól teljesít.

Nem, kedves barátaim!

Okos, felelős országot teremtünk, vagy a hamis látszatok fogságában fogunk vergődni azok csapdájába esve. Elég a hamis látszatokból!

Ha senkit nem tudunk, nem merünk önmaga alapján megítélni, ha felülünk a Fidesz valóságértelmezésének, ha bárkit apja és anyja után ítélünk meg, ha nem merünk kiállni önmagunkért, sajátjainkért, igazunkért, akkor még azelőtt elveszünk, hogy megküzdöttünk volna.

Az a legnagyobb bátorság,

ha mersz szembemenni az akár sokak által is elhitt hamis látszatokkal, értelmezéssel. Merjetek!”

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét