Ma már többször figyelmeztettünk az időjárás várhatóan zordabb arcára, most itt a legújabb gond: kiadták a másodfokú viharriasztást.

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére kedd éjfélig

Ma délig jellemzően a középső országrészben, majd keletre helyeződve délután már a Dunától keletre, este, késő este a keleti határ közelében várható az az intenzív csapadékrendszer, amelynek környezetében helyenként felhőszakadás (> 30-40 mm, egy-egy helyen akár > 50 mm), viharos (60-90 km/h, néhol > 90 km/h) szél és jégeső fordulhat elő.

A rendszeren kívül másutt is kialakulhat néhol zivatar nagyobb eséllyel a Dunántúl déli, délnyugati felében viharos (55-70 km/h) szél kíséretében a késő délutáni óráig. Ma a déli órákig délkeleten egy-egy 65 km/h körüli széllökés kialakulhat déli irányból.

vihar

Brutális vihar tombolt Szegeden

“Hatalmas vihar csapott le Szegedre! Az előszele letépett egy darabot az SZTK ÁJK épületének tetejéről.  Emberek fejére dőlt egy faág a Széchenyi téren. Áramszünet miatt járatkimaradásokra kell számítani.

A nagy szél következtében néhány hatalmas faág leszakadt a Széchenyi téren, az egyik pont a padon ülők fejére esett. A mentők pillanatok alatt a helyszínre érkeztek. Jelenleg is zajlik a sérültek ellátása. Időközben megérkeztek a tűzoltók is a helyszínre, akik láncfűrészekkel szétdarabolták a leszakadt nagyméretű faágakat. A sérülteket a mentősök elszállították. Volt olyan utca is ahol gyökerestől tépett ki több évtizedes fákat is a vihar., adta hírül a Szegedma.”

Hertelendy Gabriella videóra vette és elküldte az Országos Meteorológiai Szolgálatnak:

A napfény városa peremfelhőbe borult

Egy felvételt is kaptunk a szegedi szörnyetegről! Köszönjük Hertelendy Gabriellának a látványos felvételt. 🙂

Gepostet von Országos Meteorológiai Szolgálat am Montag, 9. September 2019

Délmagyar azt írja, hogy a Szegedi Nemzeti Színház épületét is megrongálta a szél – a mozi felőli oldalának lemeztetejét visszahajtotta, így védelem nélkül maradt a deszkázat, a színpad és a nézőtér egy része pedig most ázik. Az intézmény főigazgatója, Barnák László a lapnak annyit mondott:

az érintett részeket lefóliázták, az irányítópultot is letakarták, és értesítették a Katasztrófavédelem munkatársait, illetve az önkormányzatot.

-írta a blikk.hu.

Visszahajtotta a szél a Szegedi Nemzeti Színház lemeztetejét.

Visszahajtotta a szél a Szegedi Nemzeti Színház lemeztetejét. A videóhoz tartozó cikkben a részletek: https://bit.ly/2kAJ8UU Videót készítette: Horváth Gábor

Gepostet von Delmagyar.hu am Montag, 9. September 2019

 Mi időben szóltunk!

 

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét