BlogbazárBulvárKiemelt hírek

Vitéz Kőbányai Orbán Viktor és lemenői…. – Cseléd, csicska, az uraság előtt szemlesütve állj!

tiborcz_orban

„Ha megérkeznek, ne nézzenek a szemükbe, ne szóljanak hozzájuk, ne kérdezzenek tőlük semmit, egyszerűen csak nézzenek a földre, lehajtott fővel menjenek el mellettük, kerüljék a direkt szemkontaktust és bárminemű szóbeli érintkezést!” – szólt az előzetes ukáz e hétvégén a tarcali Andrássy kúriában a rapportra hívott és félkörben felsorakoztatott, teljes alkalmazotti körnek pincértől a szobalányig, kertésztől a sofőrig.

A hír sajnos igaz, ilyet kitalálni sem lehet,

közvetlenül hallottam attól, aki ott dolgozik, aki ezt átélte, akit így aláztak meg. 2019-ben, ma, most, Európa közepén, a történet nem a múlt századi! Az illusztris vendég pedig nem volt más e kellemes, kora őszi hétvégén mifelénk, mint a 33 éves, 33-szoros milliárdos Tiborcz István és neje, a szintén milliárdos Orbán Ráhel, az ezermilliárdos minielnök veje és lánya.

Megtehetik, elvégre ez is az övék,

a 400 milliárdos Mészáros strómanon keresztül már ez az öt csillagos kastélyszálló is az övéké jó néhány éve, mint oly’ sok minden errefelé a Zemplénben: szőlők, földek, kastélyok, cégek, komplett utcák, falvak, városok és emberek, cselédek, szolgák, csicskák. Mi. Ti.

Megtehetik? Ezt tényleg megtehetik?

– kérdeztem vissza elhűlve informátoromtól. Ne már, ez komoly!!?? De most tényleg!

  • Megtehetik?
  • Tényleg megtehetik?
  • Ezt akarod magyar, ezt akartad?
  • Ez kell neked?

Méltóságos úrék, kegyelmes úrék, tekintetes úrék? Felköltözni a Várba? 4 milliárdos dolgozószoba, Excellenciás uram? Hát ennyire beleragadtál a fényességes, ezeréves, darutollas múltadba magyar? Hova lett a büszkeséged? Hova lett a méltóságod? Hova lett az emberséged?

Tényleg Zoli, tényleg így volt, nem kamuzom, így történt!

Van ezen a földön, aki azt gondolja, ezek a sztorik nem szivárognak ki? Hogy mindent meg lehet csinálni, úgyse merik elpofázni? Tudja, hogy repül. Nincs itt munka más. Vagy ha mégis, annyira birka már a magyar, hogy úgyse hisz el, lehunyt szemmel és lehajtott fővel tudomásul veszi és engedelmeskedik? Kussol. Pofa be! De hát úgy is kiszivárog, olyan kicsi ez a porfészek, mindenki mindenkinek szomszédja…

Lehajtott fővel, illemtudóan tudomásul vették és engedelmeskedtek

Ez van. Ez jár. Cselédország. Ráadásul még te is fizeted…

Tarcal, 2019. szeptembere

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Forrás

About Author

Szólj hozzá!