Nehogy azt higgye a nyájas olvasó, hogy fenékig tejfel annak az élete, aki Budán, a XII. kerületben ház- vagy lakástulajdonos. Főleg akkor lehetnek problémái, ha olyan környéken lakik, ahol egy Orbán-rokon vett tulajdont. Jelen esetben a Japán követség alkalmazottai, az ott ügyet intézni szándékozók és az utcában lakók tanulhattál meg, mi a NER-csízió.

Február elején megjelent egy tábla a japán nagykövetség XII. kerületi épülete előtt, ami figyelmeztette a hozzájuk érkezőket, hogy mivel kevés náluk a parkolóhely, jobb ha taxival, vagy tömegközlekedéssel érkeznek. Pedig a Népszava szerint korábban a nagykövetség használhatta a képviselet melletti kis zsákutca végében lévő parkolót és csak a követségi dolgozóknak volt oda behajtási engedélyük.

- Hirdetés -

És jött a Tiborc-Orbán família….

2017 júniusában Tiborcz István megvette a kis utcában álló villát. A lap szerint a miniszterelnök vejéhez érkező vendégek rendszeresen azt a parkolóhelyet kezdték használni, ahol korábban a nagykövetségre érkezők, ott dolgozók tették le autóikat. Nem sokkal később pedig várakozni tilos táblák jelentek meg az utcánál, és Tiborczék oldalán 4 óránál tovább nem lehet várakozni, ami Tiborczék vendégeinek még teljesen vállalható, de a követségi dolgozóknak már máshogy kell megoldaniuk a parkolást.

Végül is, ha jobban belegondolunk, jobb lenne, ha mindegyik hasonló igénnyel bíró a Várban lakna, oda eddig is problémás volt behajtani, ők meg majd megvívnak a parkolásért a hűbérrendszer szabályai szerint. Kard ki pártkönyv!

Lakossági kérésre változtattak…..

Lehet találgatni, hogy ki kereste meg visszautasíthatatlan kérésével a hivatalt! A változtatással kapcsolatban a Budapest Közút Zrt. a lapnak azt mondta, hogy

2018 októberében valaki – “tuggyukki” – levelet írt a forgalmi rend megváltoztatása érdekében.

A megkeresés után úgy ítélték meg, hogy jogi szempontból nem volt alátámasztható, hogy csak a japán követség járművei hajthattak be a zsákutcába. Ezért felülvizsgálták a forgalmi rendet, így a követség autói nemhogy nem lettek egyeduralkodók, már meg sem állhatnak. Hungarikum!

Forrás

Kapcsolódó

Mi az okosság abban, hogy Tiborcz Orbán-vő német rendszámú autóval furikázik? Megmondjuk…..

1 hozzászólás

  1. A PTK szerint aki birtokon belül van, korábbi érdekelt fél, elsőbbséget élvez, kivéve a NER lovagokat, akiknek Magyarország az egyetlen hely ahol büntetlenül királykodnak.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét