Mi az okosság abban, hogy Tiborcz Orbán-vő német rendszámú autóval furikázik? Megmondjuk…..

Ki tudja, mi óta, de március végén biztosan egy “nemtrabantban”, pontosabban egy Mercedes AMG G63-as 2,5 tonnás és csaknem 600 lóerős gépben fotózták le Tiborcz Istvánt, aki az Elios-ügyön túl arról nevezetes, hogy Orbán Viktor saját lábán álló lányának a férje. Hogy mi abban a “boni”, hogy a németországi Passauban regisztrált autóval jár? Megpróbáljuk megfejteni!

Kis ember nagy autóval….

Elég pitlák dolog lenne, ha azért vezetne Németországban regisztrált autót Orbán veje, amik eszünkbe jutottak az eset kapcsán. Nem gondoljuk, hogy a spórolás létkérdés lenne a családban, de mégis….

Piaci szakértők szerint a német rendszámú autók használatával milliókat spórolhat a magyar bérlő vagy tulajdonos. Ahhoz, hogy valaki magyar állampolgárként hozzájusson egy passaui rendszámú járműhöz német lakcímmel vagy – német vagy magyar székhelyű – vállalkozással kell rendelkeznie, amelynek a terhére vehet vagy lízingelhet autót. Akár adásvételről akár tartósbérletről van szó, Németországban jóval kisebbek a költségek, elsősorban a hatalmas általános forgalmi adó-különbözet miatt. Németországban ugyanis csak 19, míg Magyarországon 27 százalékos az áfa, ezt pedig abban az országban kell megfizetni, ahol az autót forgalomba helyezték. Ennek megfelelően a Németországban vett vagy bérelt autó is olcsóbb – ötölte ki a nepszava.hu.

Ebben az esetben gondot jelenthet, ha megállítja a sofőrt a rend éber őre, ugyanis maximum 60 napot lehet más országban tartósan használni az így regisztrált gépkocsikat, de a lap információja szerint ezt a legritkább esetben ellenőrzik.

Tiborcz István nem lehet bűnöző, ő Orbán Viktor veje, meg a nemzeté

Időhúzás?

Az is előnye lehet a német regisztrációnak – bár csak időhúzásnak tekinthető – hogy amennyiben valamivel kihúzza a gyufát az autót vezető a rendőröknél, a büntetési csekket jóval később kell befizetni. Ezt főleg jövőképpel nem rendelkezőknek lehet ajánlani! Nemrég a szlovák rendszámú autókkal próbálták „karcsúsítani” a hazai vagyonosok az itthoni kiadásaikat, de divat volt a liechtensteini autó is. Újabban viszont a német mellett az angol rendszámok szaporodtak el, miután nagyon sok, külföldön dolgozó magyar vesz kint autót, amit utána idehaza is életvitelszerűen használ.

Az a tény, hogy Tiborcz ezzel a húzásával nem pont azt bizonyítja, hogy számít neki, hogy itthon adózzon, had épüljön-szépüljön Magyarország. Akkor, hogy is van ez?

Forrás

Tiborcz-vagyon felülnézetből – a jobb rálátás okán

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük