Ha elsumákolja a parkolási díjat és lebukik, duplán fizet! – legalábbis Budapesten

Budapest több kerületében nem csak parkolási bírság, hanem kerékbilincs és jár azoknak az autósoknak, akik úgy döntenek, hogy megéri a rizikó és nem dobnak be az automatába.

Bírság + kerékbilincs – nem olcsó mulatság!

Az V., a VII., a VIII., a IX., a XI. és a XIII. kerületben is élnek az önkormányzatok a lehetőséggel, hogy a parkolási díj elmulasztása esetén kerékbilincset is felszereljenek az autókra – írja az atv.hu.

A pótdíjjal és a kerékbilincs leszedésének árával együtt csaknem 20 ezer forintba kerül a szabálysértés.

A parkolójegy megváltásának elmulasztása pótdíj fizetésével jár. Ez 15 napon belül személyautóknak 6380 forintba kerül. Csakhogy kerékbilincs is kerülhet az autóra, ha nem váltanak a sofőrök parkolójegyet: 11 500 forintba kerül a bilincs eltávolítása. Ha 48 órán belül nem jelentkezik a tulajdonos, elszállítják az autót, ez további 17 ezer forint, plusz a tárolás költsége.

Ha már így esik, kis előrelátással 2300 forintos regisztrációs díj leperkálása ellenében el lehet kerülni a bilincselést Az okmányirodában megadhatjuk elérhetőségünket, ebben az esetben a kerékbilincs előtt kötelesek értesíteni és negyed órát várni, mielőtt ráteszik. Ilyenkor a szabálysértési bírságot ki kell fizetni, de legalább a kerékbilincselést meg lehet úszni.

(forrás: atv.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük