Ha kérdezel a Kossuthon, hagyj fel minden reménnyel!

Kocsis Éva – Orbán Viktor állandó beszélgetőtársa a Kossuth Rádió 180 percében – eljátszott a gondolattal, hogy nem kizárólag mikrofonállvány, hanem vannak önálló gondolatai is. Nem kellett volna, azonnali hatállyal mennie kellett.

Orbán és a szabad gondolatok nem férnek össze

Aki belehallgatott néha egy-egy szeánszba, az tudja, hogy Kocsis bátorsága nem terjedt odáig, hogy valóban fontos kérdésekkel bombázza a főmuftit, ám a néhol fellelhető, nem előre megírt firtatás is zavart keltett az erőben. Ilyen volt az olimpia-őrület közepette készített csevegése is:

A heti adásban már a teljességgel problémamentes Kiss Gábor István nézhetett farkasszemet a miniszterelnökkel, aki nem új seprő, hiszen Kocsis felbukkanása előtt már bizonyított ezen a poszton – derül ki a 444.hu cikkéből.

Kocsis 2012-ben így nyilatkozott:

Nem attól függ, hogy valakivel kritikus vagyok, hogy melyik párt politikusa. Számomra az a fontos, hogy gondolkodásra késztessük a hallgatókat. Olyan társadalomban kellene élni, ahol tudunk párbeszédet folytatni, amiben kíváncsiak vagyunk a kritikákra, amiben hajlandóak vagyunk azt tudomásul venni, hogy itt is és ott is vannak hibák.”

A történtek megnyugtatták a pártatlannak az Orbán-hívőket, egyikük – Csúri Ákos – így írt blogbejegyzésében:

bevalljuk, nem nagyon hittünk már abban, hogy az adventi reggeleinket nem a primitív erőszakosság, hanem az értelmes párbeszéd, kérdezz-felelek és a nyugodt, ébredés utáni hangulathoz illő hangnem fogja uralni. Kocsis kirúgásával (lehet ezt bárhogy kommunikálni, ez az) mind ennek reménye visszatért. Reményeink szerint a Miniszterelnökkel készülő pénteki interjúk is visszatérnek a normális (és ez szó szerint értendő) tempóba, sejtésünk szerint a régi-új riporterrel, a valódi kérdéseket is értelmezhetően és értelmezően megfogalmazó Kiss Gábor Istvánnal.”

A hírek szerint Kocsis Éva nem munkanélküliként tengeti tovább napjait, a Fidesz-rádió nem engedte el teljesen a kezét, a bünti idejére íróasztal mögé szorult.

(forrás: 444.hu)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük