Kerítésen innen

Ha Lázárnak jó volt sofőrnek, polgármesternek is jó lesz? Mártély népe szerint igen! – Vezetni végülis tud!

Ha Lázárnak jó volt sofőrnek, polgármesternek is jó lesz? Mártély népe szerint igen!

Mártélynak és Ásotthalomnak is új polgármestert választottak vasárnap: Mártélyon Ambrus István nyert, aki korábban Lázár János sofőrje volt, Ásotthalmon pedig Papp Renátát választották meg, miután elődje, Toroczkai László a Mi Hazánk listájáról országgyűlési mandátumot szerzett.

Vezetni végülis tud….

Ambrus István független jelöltet választották polgármesternek a Csongrád-Csanád megyei Mártélyon. A Hódmezővásárhely melletti, mintegy 1300 lakosú községben azért kellett időközi választást tartani, mert április 27-én a képviselő-testület a saját feloszlásáról döntött. A valasztas.hu-n olvasható adatok szerint az érvényesen szavazók közül a függetlenként, de a Fidesz–KDNP támogatásával induló Ambrus Istvánra 407-en, a települést 2019 óta irányító, szintén független Putz Anitára pedig 199-en voksoltak. A községben képviselő-választást is tartottak. A hat egyéni listás képviselői posztra tizenöt független jelölt közül választhattak a mártélyiak.

A fotó és a haverság a régi….

Emlékeztetőül….

Lázár János, a térség országgyűlési képviselője Ambrus István mellett kampányol, júniusban a Facebook-oldalán úgy mutatta be, hogy „közel két évtizede ismerem Ambrus Istvánt, aki kiváló barátom, ugyanakkor nagyszerű munkatársam is volt”.

A fideszes politikus – aki az idén indult kormányzati ciklusban újra miniszteri pozíciót kapott – akkor leszögezte:

„ha azt akarják, hogy Mártélyon ne csak adósság, hanem pénz is legyen, akkor Ambrus Istvánra kell hogy szavazzanak, mert azt szeretném világossá tenni, hogy olyan polgármesternek, aki csődbe vitte a települést, és lehetetlenné tette Mártély életét, a kormány nem fog segíteni”. (forrás)

Összeférhetetlenség okán….

Ásotthalmon a csaknem 4.000 lakosú nagyközségben azért kellett választást kiírni, mert az eddigi polgármester, Toroczkai László a Mi Hazánk listájáról országgyűlési mandátumot szerzett, és ez a tisztség összeférhetetlen a településvezetői poszttal. Az érvényesen szavazók közül a függetlenként, de a Mi Hazánk támogatásával induló Papp Renátára 623-an, Bardócz Csabára (független) 367-en, Szatler Tatjánára (Megoldás Mozgalom) 60-an, Magyar Gáborra (Magyar Kétfarkú Kutya Párt) 16-an, Greller Zsuzsannára (független) 11-en voksoltak.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Friss híreink!

About Author

Szólj hozzá!