A Fidesz bedobta a faágat a küllők közé -Rendkívüli országgyűlési ülés a kata, a rezsicsökkentés és az egyéb szorító gondok miatt – A kormánypártot mindez nem érdekli

A rendkívüli országgyűlési ülésre a Fidesz és a Momentum sem megy el, így a dolog részben okafogyottá vált. Kinek lehet érdeke, hogy éppen az ellenzék egyik fajsúlyos pártja hekkelje meg a közös akaratot? Ne feledjük, a NER történetének ez a 15. ellenzéki rendkívüli ülésre történő összehívása és ezek közül a kormánypárt egyetlen egyen sem jelent meg, ahogy most sem lesznek ott. A főnök meg nyaral.

Akkor meg minek?

A kérdésre Kunhalmi Ágnes az MSZP társelnöke azt felelte :

Soha nem volt talán még ilyen fontos, mint most, hogy az ellenzék minden lehető felületen elmondhassa megoldási javaslatait.

A Momentum nem megy el!

Rendkívüli ülést tart az Országgyűlés az ellenzéki pártok kezdeményezésére, a kata-törvény miatt. Az ülés délután egy órakor kezdődik. Az ellenzék azt kívánja elérni, hogy az Országgyűlés még a hatályba lépése előtt törölje el a katatörvényt. A Momentum azonban korábban azt a tájékoztatást adta: Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető közlése szerint pártja nem vesz részt a rendkívüli ülésen, így az várhatóan nem lesz határozatképes. Az ülés előzetes napirendjén – a napirend előtti felszólalásokat követően – interpellációk, azonnali kérdések és kérdések is szerepelnek, valamint határozatképesség esetén több ellenzéki előterjesztést is megtárgyalnának. A többi között a rezsiemelés megszüntetéséről, a lakóépületek szigeteléséről, az élelmiszerválság leküzdéséről, a klímabérlet bevezetéséről, valamint az egyes termékek áfamenetességéről szóló javaslatokat terjesztett a Ház elé az MSZP, a DK, a Párbeszéd, az LMP és a Jobbik.

Csak gratulálni tudunk az ellenzéknek ahhoz, még egy ilyen fontos demonstratív eseményt is képtelen megszervezni.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Kapcsolódó

Frissítés!

One thought on “A Fidesz bedobta a faágat a küllők közé -Rendkívüli országgyűlési ülés a kata, a rezsicsökkentés és az egyéb szorító gondok miatt – A kormánypártot mindez nem érdekli

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.