15 tonna – Brutális mennyiséget szemeteltünk a Tiszába, ám jött a PET Kupa….

Rekord mennyiségű hulladékot gyűjtöttek össze a csapatok jubileumi X. Felső-Tiszai PET Kupán, ami tulajdonképpen egy hosszútávú folyótisztító hajóverseny – írta meg a Berek.

A tíz napos esemény első két napján hajót építenek a csapatok

A hulladék felhasználásával készített vízijárművekkel gyűjtik össze azután a folyóban talált szemetet. Az építés után kezdődő versenyen az nyer, aki a legtöbb hulladékot gyűjti össze a Tiszából és árteréből. Végül szelektálni is kell a szemetet, mivel az így csoportosított hulladék 60%-a újrahasznosítható.

A 2021-es PET kupa-hangulat

Elképesztő napon vagyunk túl. Alig lehetett a vízre visszahívni a petkalózokat az ártérből. Rengeteg hulladék hevert az aljnövényzetben, amit rengeteg szorgos kéz próbált összegyűjteni. Bár csak töredékét sikerült elhoznunk, több száz zsáknyi hulladéktól mentesítettük ma a Tiszát

-írták közösségi oldalukon.

“Bepillantás a tiszaladányi válogatásba

Az öttonnás gyűjtés másnapján is folytatódott a hulladékszelektálás, mert fontos, hogy ne csak gyűjtsünk, hanem amennyit lehet visszaforgassunk, és valamilyen módon újra felhasználható alapanyaggá tegyünk. Érdemes a kép baloldalán figyelni ahogy a kisebb színes zsákok helyét a nagy fehér bigbagek veszik át….”

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Friss híreink!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.