Ha nem bírod a hirtelen jött meleget készülj a legrosszabbra

Rajtunk ütött egy váratlan felmelegedés, ami mindenkit megvisel, kit jobban kit kevésbé. Ezekben a napokban még az átlagosnál is jobban figyeljen az egészségére.

Hétfőn változó vastagságú fátyolfelhő borítja az eget,

emellett helyenként és időnként napsütésre lehet számítani. A legtartósabb napsütés délen és keleten várható. Csapadék sehol nem hullik. Eleinte délnyugaton élénk lökésekkel kísért délnyugati szél fúj, majd ott is gyengül a légmozgás.

Éjszaka, a déli országrész kivételével megvastagszik a felhőzet, és kisebb esőre van kilátás. Délen még marad a kevés felhő. Eleinte gyenge délies légmozgás ígérkezik, majd hajnaltól, a Dunántúl térségében megélénkül az északnyugati szél.

Kedden hidegfront alakítja az időjárást. Az ország középső sávjában erős északnyugati szélre, délnyugaton, valamint északkeleten mérsékeltebb légmozgásra van kilátás. Eleinte erősen felhős, borongós időre, elszórtan kisebb esőre, záporokra számíthatunk, majd délután főként az Alföldön, illetve északon csökken a felhőzet, kisüt a nap. Éjszaka nyugaton, délnyugaton, valamint északkeleten várható több felhő, másutt jellemzően derült lesz az ég. Csapadék nem várható, és legyengül a légmozgás.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):

hétfő reggel -1 – +6,

hétfő délután délnyugaton +15, északkeleten +9,

kedd reggel +2 – +7,

kedd délután délnyugaton +14, északkeleten +11,

szerda reggel 0 – +4 fok körül alakul.

A folytatásban

– Szerdán nyugat felől újból beborul az ég, de északkeleten délelőtt még napos idő lesz. Északnyugaton kisebb eső is lehet.

– Csütörtökön élénk, erős északnyugati szél, de már nagyrészt napos idő ígérkezik, csupán a Tiszántúl felett valószínű sok felhő, ott kisebb eső, zápor is előfordulhat. Éjszaka legyengül és délnyugatira fordul a légmozgás.

– Pénteken nagyrészt napos, de délután helyenként erősen felhős idő a legvalószínűbb, élénk nyugatias széllel. Számottevő csapadék nem hullik.

– A hétvégén is megmaradni látszik az időjárás változékonysága, sok felhővel, elszórtan kisebb záporokkal, élénk, erős nyugatias széllel.

Közlekedés meteorológia

Hétfőn eseménytelen, nagyrészt napos, száraz, kedvező időjárási feltételek várják az útnak indulókat.

Kedden élénk, erős északnyugati szél zavarja elsősorban a közlekedést, és elvétve jelentéktelen zápor nedvesítheti be az utakat.

Forrás: Eumet

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük