Háborús napló 72. - Zelenszkij, Putyin találkozó? - Városi Kurír

Sorting by

×

Háborús napló 72. – Zelenszkij, Putyin találkozó?

Vlagyimir Putyin orosz elnök az egyetlen orosz tisztségviselő, akivel Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hajlandó lenne találkozni és mindössze egy kérdést vitatna meg vele: az ukrajnai háború végét.

Hirdetés

Az ukrán elnök a Davosi Világgazdasági fórumról üzent

Kedd: 10-00 Zelenszkij ezt hétfőn a Davosi Világgazdasági Fórum részvevőihez intézett videóüzenetében jelentette ki. Beszédében ugyanakkor hangsúlyozta, hogy egyre nehezebbé válik bármilyen tárgyalás Oroszországgal, tekintettel a megszállt területeken civilek ellen elkövetett, orosz katonáknak tulajdonított cselekményekre. Beszélt arról is, hogy a 2014-ben elcsatolt Krím félsziget erővel történő visszaszerzése több százezer áldozattal járna. Zelenszkij egy korábbi felszólalásában maximális szankciókat követelt Oroszország ellen. Az államfő nehezményezte, hogy Oroszország ellen a legfájdalmasabb büntetőintézkedéseket még nem léptették életbe.

(hirado.hu)

Szégyenében távozik egy orosz diplomata

Kedd: 08-10 Benyújtotta lemondását egy orosz diplomata Genfben az Ukrajna ellen indított háború miatt. Nem sokkal később levelet is küldött a Genfben dolgozó külföldi diplomatáknak, azt írva, hogy szégyelli magát országa miatt – közölte az MTI. A 41 éves Borisz Bondarev tanácsosként vett részt országa képviseletében. Korábban Mongóliában és Kambodzsában is volt külszolgálaton. Telefonon megerősítette az AP amerikai hírügynökségnek, hogy hétfőn átadta felmondólevelét Gennagyij Gatyilov genfi orosz nagykövetnek.

HÚSZÉVES DIPLOMÁCIAI PÁLYAFUTÁSOM ALATT MEGÉLTEM KÜLPOLITIKÁNK SZÁMOS FORDULATÁT, DE SOHA NEM SZÉGYELLTEM MAGAM ANNYIRA A HAZÁM MIATT, MINT AZ IDÉN FEBRUÁR 24-ÉN

Dübörög az ukrán ellentámadás

Kedd: 06-20 Kutuzovka településen 170 lakos, köztük több mint 40 gyerek több mint két hónapot töltött a helyi óvoda alagsorában, írta a Korresponden.net hírportál. Az ukrán haderő 24 települést foglaltak vissza Harkiv megyében – jelentette ki hétfőn Valerij Zaluzsnij, az Ukrán Fegyveres Erők főparancsnoka Facebook-oldalán közzétett jelentésében. Az orosz megszállás alól felszabadított települések közül Zaluzsnij Kutuzovkát nevezte meg, amelyet május elején szálltak meg az orosz katonák.

„Körülbelül 170 helyi lakos élt az óvoda pincéjében több mint két hónapon át. Köztük 40 gyerek, a legfiatalabb 3 hónapos a legidősebb 12 éves. A falut felszabadító ukrán katonák elsősegélyben részesítette a helyieket, élelmet, ivóvizet és ruházatot biztosítottak a számukra”

– írta bejegyzésében a főparancsnok.

Új ukrán csodafegyver

Kedd: 05 35.Az ukrán hadsereg bemutatta az ellenség rémálmának nevezett új fegyvert, a páncélozott gépkocsikra szerelt Mark 19 amerikai automata gránátvetőt, írja az obozrevatel.com. Az ukrán seregben már bevetésre került új fegyvert az Ukrajnát megszállók rémálmának szánják. Az orosz katonák már el is nevezték Banderamobilnak a gyors mozgású, nehéz terepen is fürge cirkálásra képes, akadályokat nem ismerő, nagy tűzerejű amerikai gránátvetővel felszerelt harcászati eszközt. Az ukrán seregben komoly reményeket fűznek az új „csodafegyverhez”.

Minden a háborúról!

 

Hirdetés
átver

Egy hozzászólás itt: “Háborús napló 72. – Zelenszkij, Putyin találkozó?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.