Hahó jön a hó! – D vitaminnal a tél ellen

Szerda reggelre, az ország nagy részét puha hótakaró boríthatja, de ez még semmit nem jelent arra nézve, hogy milyen „színű” karácsonyunk lesz. egyenlőre ahol lehet gyönyörködjünk a fehér szépségbe.

Téli szépségek

Kedden éjszaka marad a borús, csapadékos időjárás. Szerte az országban eshet több-kevesebb csapadék, de a Dunántúlon valószínű a legtöbb. A nyugati, északnyugati megyékben, illetve az Északi-középhegység térségében havas eső, hóesés kialakulására is látszik esély!

Szerdán az ország túlnyomó részén egész nap erősen felhős lesz az ég, csupán a déli, délkeleti megyék felett vékonyodhat, szakadozhat kissé a felhőtakaró a nap folyamán. Elszórtan, változó intenzitással csapadék is előfordul. Többnyire eső esik vagy szemerkél, de a reggeli órákban, az Alpokalján és északon, majd este az északkeleti határvidéken, illetve az északi hegyekben lehet havas eső, illetve átmeneti hóesés is. A Dunántúl térségében délelőtt még erős, másutt mérsékelt, olykor kissé élénkebb É-ias szél fúj. Délután országszerte mérséklődik a légmozgás. Éjszaka zömmel borult lesz az ég, a nyugati határvidék felett vékonyodhat el, csökkenhet le a felhőzet. Csapadék elsősorban az ország északkeleti harmadán valószínű. Zömében eső esik, de az északkeleti határvidéken, illetve a hegyekben havas esőre és hóesésre is számítani kell. Ismét felélénkül, északnyugaton meg is erősödik az ÉNY-i szél.

Hétvége

Frontmentes, jelentős légköri eseményektől mentes, változóan felhős-napos-ködfoltos idő ígér az Eumet.

D vitaminnal a tél ellen

A D-vitamin azon kevés vitaminok egyike, amit szervezetünk nem tud előállítani. Ezért napi húsz percet napfényen kell tartózkodnunk, hogy szervezetünk kellően feltöltődhessen D-vitaminnal. Az idősek, akik télen a hó és a jég miatt nem járnak el otthonról, könnyen kerülhetnek D-vitamin-hiányos állapotba. A napsugarak mellett a D-vitamin más forrásból is pótolható: a heringfilé, a lazac, a gombák és a tyúktojás is kiváló D-vitamin-források. Emellett az ősztől tavaszig terjedő időszakban a D-vitamint ajánlott D-vitamin-készítmények segítségével pótolni.(Webbeteg)

Ez való az ilyen téli hétvégére!